gioulekas_omilia_20101105_02Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με αφορμή τα αλβανικά δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν σαν «δυστύχημα» τη δολοφονία του βορειοηπειρώτη

Αριστοτέλη Γκούμα, που συνέβη τον περασμένο Αύγουστο στη Χειμάρρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι τραγικό σε μία χώρα, η οποία είναι κράτος-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ε.Ε., να υπάρχουν δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν σαν «δυστύχημα» τη στυγερή δολοφονία ενός ανθρώπου, του βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στην περιοχή της Χειμάρρας.

Τα αλβανικά έντυπα, αντί να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του δολοφονηθέντος, προσπαθούν να καλύψουν το στυγερό έγκλημα με προκλητικούς χαρακτηρισμούς.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που θέλει να βοηθήσει όλα τα γειτονικά κράτη και την Αλβανία στην ευρωπαϊκή τους πορεία. Ας μην ξεχνούν κάποιοι πώς είναι χιλιάδες οι Αλβανοί που κατοικούν και εργάζονται στην Ελλάδα για να ζουν τις οικογένειές τους στην Αλβανία. Θα πρέπει, όμως, να αντιληφθούν πως οι καλές σχέσεις των δύο χωρών περνούν μέσα από τη Βόρειο Ήπειρο, μέσα από την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας των βορειοηπειρωτών».