Η μεγαλύτερη ίσως ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκε από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της χώρας μας. Συνολικά 1.799.500 πακέτα τσιγάρα προσπάθησαν να προωθήσουν στη χώρα μας ουκρανοί και Έλληνες λαθρέμποροι.

Από τη περασμένη εβδομάδα λιμενικοί και τελωνειακοί καταμετρούν τα λαθραία τσιγάρα που μετέφερε το ουκρανικό λαθρεμπορικό που έχει κατασχεθεί και βρίσκεται στο λιμάνι της Σητείας στη Κρήτη. Τελικά διαπίστωσαν ότι το πλοίο μετέφερε 1.449.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα και μαζί με τα περίπου 350.000 πακέτα, που προέρχονται από το ίδιο φορτίο και κατάσχεσε η αστυνομία αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων που κατασχέθηκαν.


Συγκεκριμένα η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η αστυνομία εντόπισε στην Αργολίδα τρείς νταλίκες που μετέφεραν λαθραία τσιγάρα. Άμεσα οι αστυνομικοί ειδοποίησαν το Λιμενικό, αφού κατάλαβαν ότι οι 1700 κούτες που περιείχαν οι νταλίκες έφθασαν στη Πελοπόννησο από τη θάλασσα.
Οι μηχανές των πλωτών του Λιμενικού φούλαραν όταν πήραν το σήμα από την αστυνομία για την αναζήτηση ενός πλοίου που είχε ξεφορτώσει χιλιάδες λαθραία τσιγάρα σε ερημική ακτή στο Κρανίδι Αργολίδας.
Μετά από λίγες ώρες το μότορ σιπ εντοπίστηκε στο νότιο Αιγαίο, αλλά κάνεις δεν περίμενε ότι το ουκρανικό «τσιγαράδικο» θα μετέφερε ίσως τη μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που κατασχέθηκε στη χώρα. Τα αμπάρια, το κατάστρωμα αλλά και οποιοσδήποτε ελεύθερος χώρος ήταν γεμάτος με κούτες λαθραίων τσιγάρων. Η ποσότητα είναι τόσο μεγάλη που οι λιμενικοί και τελωνειακοί διέκοψαν τη καταμέτρηση αργά το απόγευμα, δηλαδή μια μέρα μετά τη κατάσχεση του πλοίου.
Το ουκρανικό μότορ σιπ είχε αποπλεύσει από τη Τουρκία με προορισμό, όπως ανάφεραν τα έγραφα του, το Μαυροβούνιο. Ωστόσο στο Μητρώο πέλαγος, άλλαξε ρότα και προσέγγισε ερημική ακτή στο Κρανίδι Αργολίδας.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, προχθές, όταν η αστυνομία κατάχεσε 1700 κούτες λαθραία τσιγάρα, δηλαδή περισσότερα από 350.000 πακέτα, φορτωμένα σε τρείς νταλίκες. Τότε άρχισε η αναζήτηση του πλοίου.
Το ουκρανικό μότορ σιπ τα ξημερώματα της Δευτέρας έπλευσε πρίμα προς τη Κρήτη. Ο καιρός ήταν θυελλώδης με ανέμους να φθάνουν τα 8Bf. Οι Λιμενικοί που κινητοποιήθηκαν άμεσα εντόπισαν το πλοίο λίγες μόνο ώρες μετά τον απόπλου του από την Αργολίδα.
Ο καπετάνιος του τσιγαράδικου αρνήθηκε να δεχθεί έλεγχο και συνέχισε να πλέει προς τα διεθνή ύδατα. Ήταν τότε που οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού άρχισαν να προετοιμάζουν το ρεσάλτο στο λαθρεμπορικό.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων έγινε το απόγευμα της Τρίτης ανάμεσα Κρήτης και Κάσου και τελικά το πλοίο οδηγήθηκε στη Σητεία.
Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ ουκρανοί που είναι το πλήρωμα του πλοίου, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Έλληνες ενώ αναζητείται ένας ακόμα.