tragoudistria_01

Τραγουδούσε σε πιάνο μπαρ της Θεσσαλονίκης. Δεν της έδωσαν ποτέ Κυριακάτικα. Προσέφυγε στα δικαστήρια και... τα παίρνει με 13 χρόνια καθυστέρηση!

Η τραγουδίστρια εμφανιζόταν σε πιάνο - μπαρ της Θεσσαλονίκης. Πέρασαν αρκετά χρόνια, ώσπου να αποφασίσει ότι δικαιούνταν επίδομα μουσικών οργάνων, νυχτερινά, Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα. Κι έκανε αγωγή.

Η εταιρία (είναι ξενοδοχειακή μονάδα) στην οποία ανήκε το πιάνο - μπαρ, αντέδρασε. Υποστήριξε πως μετά από τόσα χρόνια, θεωρούσε ότι δεν υπήρχε απαίτηση εκ μέρους της εργαζόμενης. Επίσης, πρόσθετε πως, αν το δικαστήριο τη δικαίωνε, θα "άνοιγε η όρεξη" και άλλων εργαζομένων να τα... πάρουν μετά από πολλά χρόνια. Ισχυρίστηκε, τέλος, πως τα έσοδα από το πιάνο - μπαρ ήταν ελάχιστα και μια απόφαση υπέρ της ενάγουσας θα της προκαλούσε δαπάνη που δεν είχε υπολογιστεί.

Κανένα από τα επιχειρήματα της εταιρίας δεν έγινε δεκτό. Πρώτα το Πρωοτδικείο, μετά το Διοικητικό Εφτείο και τέλος ο ¨Αρειος Πάγος, απέρριψαν τα επιχειρήματα της εργοδότριας εταιρίας και δικαίωσαν, έστω και με καθυστέρηση 13 χρόνων, την τραγουδίστρια! Σϋμφωνα με τον Άρειο Πάγο η αγωγή δεν είναι καταχρηστική -αν και τέθηκε μετά από χρόνια αξίωση εργαζομένου να του καταβληθούν υπερωρίες, αμοιβή για νυκτερινή απασχόληση και απασχόληση κατά τα Σάββατα- ακόμη και στην περίπτωση που θα επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση του εργοδότη από την άσκηση όμοιων αγωγών από τους υπόλοιπους εργαζομένους στην ίδια επιχείρηση.

Βέβαια, οι οικονομικές αξιώσεις της τραγουδίστριας έχουν βάθος μόλις πέντε ετών, αφού οι οφειλές των υπολοίπων ετών έχουν παραγραφεί.