luz_casal600_108921_034630«Piensa en mι», «Un ano de amor», «Alma mia»,«Historia de un amor» είναι μερικά από τα πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που θα ακουστούν αύριο στο Μέγαρο Μουσικής, από την μεγάλη Ισπανίδα τραγουδίστρια Luz Casal, που επιστρέφει με μία συναυλία αφιερωμένη στον έρωτα.

 

Πλαισιωμένη από μία πολυμελή ορχήστρα σημαντικών σολιστών, η «μούσα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ -όπως έχει γίνει ευρύτερα γνωστή η ισπανίδα καλλιτέχνις- θα εμφανιστεί στις 20 Μαρτίου, κάνοντας μία ακόμη 'στάση' στο μουσικό οδοιπορικό της, με τίτλο "La Pasion" (από τον τίτλο του νέου της άλμπουμ).

Δίπλα στα γνωστά "Un Ano de Amor" και "Piensa en mi" από την ταινία "Ψηλά τακούνια" του Αλμοδοβάρ θα ακουστούν και κομμάτια όπως το "Corazon" και το "Historia de un Amor", καθώς και πασίγνωστα Classic Latin Anthems, από τη δεκαετία των 50 και μετά, μπολερό, ταγκό και φλαμένκο, μαζί φυσικά με τις μεγάλες προσωπικές της επιτυχίες.

Γεννημένη το 1958, ανήκει σε μία γενιά που αντλεί κυρίως από την διεθνή εμπειιρία της ποπ και ροκ των '60s και '70s παρά από τη λαϊκή μουσική της πατρίδας της. Με κλασσικές σπουδές μουσικής αλλά και νεανικές εμπειρίες σε ροκ γκρουπ, η Luz Casal ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα της ως τραγουδίστρια το 1977 και σχεδόν αμέσως άρχισε να συνθέτει τα πρώτα της τραγούδια.

Το πρώτο άλμπουμ της ισπανίδας τραγουδίστριας κυκλοφόρησε το 1982 γνωρίζοντας γρήγορα μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή της, όμως, στα soundtracks των ταινιών του Αλμοδόβαρ ήταν αυτή που εκτίναξε στα ύψη τη δημοτικότητά της. Με 24, συνολικά, δίσκους και εκατομμύρια πωλήσεις, θεωρείται από τις πλέον διάσημες εκπροσώπους της ποπ- και όχι μόνον -ισπανικής μουσικής σκηνής στον κόσμο.

«Υποθέτω ότι έχω το καλύτερο κοινό στον κόσμο. Από χρόνια νιώθω να εισπράττω πολλή αγάπη κι ακριβώς αυτήν θέλω να ανταποδώσω» δήλωσε πρόσφατα η Λουθ Καζάλ 'αποκαλύπτοντας' με τον τρόπο αυτό την κινητήρια δύναμη κάθε νέας της εμφάνισης.