No 648221

Δύο νεαροί συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης, πριν και μετά τον αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, στο γήπεδο της Τούμπας. Πρόκειται για δύο οπαδούς του ΠΑΟΚ, ηλικίας…>>>

29 και 21 ετών, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 29χρονος συνελήφθη κατά την είσοδό του στο γήπεδο, επειδή κατείχε τέσσερις πυρσούς.

Από την άλλη, ο 21χρονος κατηγορείται ότι έριξε πυρσό στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Όπως έγινε γνωστό, τις κινήσεις του τελευταίου κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του γηπέδου και με βάση αυτό οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο.

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν χθες, Πέμπτη, στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού και ακολούθως τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα ανάμεσα στους δύο «Δικεφάλους». Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο, πέταξαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικών για τη μη σύλληψη του κουκουλοφόρου που στον προχθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ εισέβαλε, κρατώντας πυρσό, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και επιτέθηκε εναντίον ποδοσφαιριστών και μελών της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε -προσωρινά- τον αγώνα, λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου. Ο δράστης, έχοντας εισβάλλει στο γήπεδο, κινήθηκε με τον αναμμένο πυρσό ανά χείρας προς τη φυσούνα, όπου επιτέθηκε σε παίκτες και μέλη της αποστολής της ΑΕΚ, την ώρα που αυτοί έτρεχαν προς τα αποδυτήρια.

Όπως φάνηκε κι από τα τηλεοπτικά πλάνα, άνδρες της αστυνομίας προσέτρεξαν στο σημείο και ακινητοποίησαν τον κουκουλοφόρο, αλλά στη συνέχεια, ο άγνωστος δράστης, κάτω από άγνωστες συνθήκες, αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως έγινε γνωστό, ο διευθύνων την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που βρισκόταν στις κερκίδες της Τούμπας, έδωσε, μετά τη λήξη του αγώνα, εντολή στους παριστάμενους αστυνομικούς - επικεφαλής των μέτρων τάξης να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης, με τη βοήθεια και του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, αλλά ο δράστης κατάφερε τελικά να διαφύγει της σύλληψης.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Η διενέργεια της έρευνας αναμένεται να ανατεθεί είτε στον αθλητικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Νικόλαο Κωνσταντίνου είτε στο Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


από το www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ