dimotiko_simboulio_thessalonikis_20110124_01Για τα σκουπίδια συζητούν στο… virtual σημερινό δημοτικό συμβούλιο (λόγω του ότι δεν μοιράστηκε έγκαιρα ο προϋπολογισμός για να γίνει η σχετική συζήτηση).

 

Η δημοτική σύμβουλος της “Ομάδας Δημιουργίας” και πρώην δήμαρχος Τριανδρίας Πολυξένη Δρίτσα εξέφρασε το φόβο ότι ο τομέας της καθαριότητας, θα αποδοθεί σε ιδιωτική εταιρία, παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Σωτ. Ζαργιανόπουλος διέψευσε ρεπορτάζ ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με τα οποία μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται σκουπίδια σε δρόμους και ξεκαθάρισε ότι το μόνο που έγινε ήταν να μπλοκαριστεί, για κάποιες ώρες, ιδιωτικό απορριμματοφόρο, μπροστά στο Λευκό Πύργο για να προβληθεί “η διάθεση του δήμου να αποδώσει σε ιδιώτη την καθαριότητα”.

Ο Στ. Παπαθεμελής, επικεφαλής της παράταξης “Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων”, ζήτησε “να τελειώνει, πλέον, αυτή η κατάσταση με τα σκουπίδια”, που γίνεται όλο και χειρότερη.

Στην τοποθέτησή του, ο Τρ. Μηταφίδης, επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη” μίλησε –κι αυτός- για φόβο ιδιωτικοποίησης του τομέα καθαριότητας.

Ο Χρ. Μάτης, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, υπογράμμισε το θέμα των δυσλειτουργιών μεταξύ των διάφορων υπηρεσιών.