oasth_diamartiria_20100508_01Την απόφαση του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ στις 18.3.2011 για «ακινητοποίηση των λεωφορείων», σε περίπτωση «που εισέρχονται οργανωμένες ομάδες τύπου ‘Δεν Πληρώνω’» καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης».

Οι εκπρόσωποι των «Επιβατών» αναφέρονται σε περιστατικά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες όταν οδηγοί του ΟΑΣΘ αρνήθηκαν να συνεχίσουν το δρομολόγιο κι ακινητοποίησαν τα λεωφορεία όταν εισήλθαν σε αυτά μέλη της ομάδας “Δεν πληρώνω”, για να διαμαρτυρηθούν. Μάλιστα, χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να συνεχιστούν τα δρομολόγια και σε μία περίπτωση, οδηγός και επιβάτης αλληλομηνύθηκαν (την Παρασκευή, πριν την Καθαρά Δευτέρα) και απέσυραν τις μηνύσεις όταν διαπίστωσαν ότι θα περνούσαν ένα… τριήμερο στην “ψειρού” έως ότου λύσουν δικαστικά τις διαφορές τους.

Οι «Επιβάτες» σχολιάζουν τους ισολογισμούς του ΟΑΣΘ για τα οικονομικά έτη 2010-2011, όπου καταγράφεται αύξηση των εσόδων, υποστηρίζοντας ότι με την πρόσφατη αύξηση των κομίστρων επιβαρύνεται επιπλέον το επιβατικό κοινό με «εννιά εκατομμύρια ευρώ (όσα και η αύξηση των εσόδων)», προκειμένου να διασφαλιστούν «τα κέρδη και τα προνόμια» των μετόχων.

Το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι η απόφασή του δεν αφορούσε στα αιτήματα των ομάδων «Δεν Πληρώνω», αλλά στην παρενόχληση του οδηγού, από την ανάρτηση πανό και τη χρήση τηλεβόων μέσα στο λεωφορείο. «Η δική μας απόφαση για ακινητοποίηση των λεωφορείων, κατά τη διάρκεια τέτοιων κινητοποιήσεων λήφθηκε για την περίπτωση που σημειώνεται παρενόχληση του οδηγού και απόσπαση από το έργο του, με τα πανό και τα μεγάφωνα, με γνώμονα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού», δήλωσε ο γ.γ. του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Κωνσταντίνος Αγγελούδης.