astinomikoi_01Θύμα απάτης ύψους 12.300 € φαίνεται να έπεσε μία 85χρονη από την Καλαμαριά το πρωί της 24ης Μαρτίου. Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, την προσέγγισαν και με …>>>

το πρόσχημα ότι ο γιος της έχει οικονομικές εκκρεμότητες με την εφορία, την έπεισαν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό.

«Προθυμοποιήθηκαν» να την μεταφέρουν οι ίδιοι

Επειδή η ηλικιωμένη δεν κουβαλούσε μαζί της χρήματα, «προθυμοποιήθηκαν» να τη διευκολύνουν και αφού την επιβίβασαν στο όχημά τους, τη μετέφεραν διαδοχικά στην οικία της και σε δύο τραπεζικά υποκαταστήματα, απ’ όπου ανέλαβε και τους παρέδωσε συνολικά 12.300 ευρώ. Στη συνέχεια, οι δύο άγνωστοι αποχώρησαν.

Παρόμοιο περιστατικό και στην Σταυρούπολη

Παρόμοιο περιστατικό, σημειώθηκε μόλις δύο μέρες μετά και στην Σταυρούπολη. Σ’ αυτή την περίπτωση, μια 72χρονη κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Σταυρούπολης ότι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, την προσέγγισε ένας άγνωστος άντρας και με το πρόσχημα γνωριμίας με τον γιο της, αξίωσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να εξοφληθεί παλαιά του οφειλή. Με αφορμή τα προαναφερόμενα περιστατικά και προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προτείνει τα ακόλουθα: Μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων και μην καταβάλετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό (παρόλη την καλή σας διάθεση), αν πρώτα δεν επιβεβαιώσετε την οφειλή. Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.). Όταν προβαίνετε σε τραπεζικές συναλλαγές, είναι συνετό να συνοδεύεστε από στενό συγγενικό σας πρόσωπο.


του ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΑΠΗ, από το www.typosthes.gr