diarriktis_2Ολόκληρο ταξίδι έκαναν, από τη Θεσσαλονίκη στην Έδεσσα, τρεις Γεωργιανοί κι ένας Έλληνας, για να διαρρήξουν σπίτια στη μακεδονική πόλη! Η συμμορία των τεσσάρων εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα(28-03-2011), από …>>>

αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, στην Έδεσσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία είναι τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 21, 22 και 25 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 20 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στη δικογραφία αναφέρεται πως οι δράστες μετέβησαν στην Έδεσσα χθες το πρωί, με το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 20χρονου δράστη και διέρρηξαν πέντε σπίτια, επωφελούμενοι την απουσία των ιδιοκτητών τους. Από εκεί έκλεψαν χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 15.000€.

Οι τέσσερις ήταν άτυχοι. Καθώς έφευγαν από την Έδεσα, έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας και, όταν ανοίχτηκε το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, ήταν αδύνατο να δικαιολογήσουν πού είχαν βρει τόσα χρυσαφικά και ηλεκτρικές συσκευές και –κυρίως- τι θα τις έκαναν… Έτσι… επέστρεψαν στην Έδεσσα (στο Τμήμα Ασφαλείας) για τα… περαιτέρω.

Κατά την προανάκριση ομολόγησαν τις πέντε διαρρήξεις. Άνοιξαν τα σπίτια σε ομάδες των δύο, ενώ ο νεαρός Έλληνας είχε αναλάβει το ρόλο του οδηγού. Τα κλοπιμαία αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκαν.

Επίσης, κατά την έρευνα του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και άλλα κοσμήματα, συσκευές και τιμαλφή αντικείμενα, οι ιδιοκτήτες των οποίων αναζητούνται. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι δράστες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.