matis_dimotiko_simboulio_20110323_01“Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίναμε μάρτυρες δύο ανησυχητικών φαινομένων που παραπέμπουν στο ενδεχόμενο σύγκρουσης διοίκησης – εργαζομένων”, υποστηρίζει ο …>>>

επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης.

Σύμφωνα με τον κ. Μάτη τα δύο “ανησυχητικά φαινόμενα” είναι το ότι από τη μία η διοίκηση ήρθε δύο φορές σε αντιπαράθεση με εργαζομένους κι από την άλλη προχώρησε, πάλι, σε προσλήψεις “πάγιων αναγκών”.

Για την αντιπαράθεση δήμου – εργαζομένων, ο κ. Μάτης αναφέρεται στο ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατήγγειλε εργαζομένους, τους οποίους δεν κατονόμασε για «σαμποτάζ», ενώ για τους εργαζόμενους στη διεύθυνση αρχιτεκτονικού, αμφισβητήθηκε από βήματος η υπηρεσιακή επάρκεια μερίδας των υπαλλήλων.

“Είναι προφανές ότι κάποιοι επιλέγουν τη ρήξη. Ας επαναλάβουμε τα αυτονόητα:  Η διοίκηση δίνει τις πολιτικές κατευθύνσεις και οι εργαζόμενοι δεν τις εκτελούν, μόνο εφόσον είναι εκτός νομιμότητας”, τονίζει ο κ. Μάτης.

Για το θέμα της απόφασης, κατά πλειοψηφία, σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου για θέσεις που η διοίκηση χαρακτηρίζει «πάγιων αναγκών», επισημαίνει: “Πρόκειται για τις ίδιες σχέσεις εργασίας που έχουν ταλαιπωρήσει τόσο το δήμο, όσο και εργαζόμενους γιατί οδηγούν σε αδιέξοδα που λύνονται μόνο δικαστικά. Τα κριτήρια θα είναι εξ αντικειμένου αδιαφανή, άσχετα με την επιθυμία της διοίκησης. Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα προσληφθούν είναι κοινωνικοί λειτουργοί και βρεφονηπιοκόμοι με μίσθωση έργου. Είναι βέβαιη η διοίκηση ότι στις τάξεις των 4.500 εργαζομένων του δήμου δεν υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί ή βρεφονηπιοκόμοι που απασχολούνται με άλλα καθήκοντα”, αναρωτιέται ο κ. Μάτης;