laxanokipoi_mellontika_01Αποφασισμένος να καταθέσει πρόταση μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στους Λαχανόκηπους, στην υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη στην επικείμενη σύσκεψη των φορέων της πόλης στις 21 Μαρτίου στο «Ολύμπιον», δηλώνει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου! …>>>

Όπως δηλώνει, πρώτος αυτός είχε προτείνει κάτι τέτοιο κι ο Μπουτάρης συμφωνεί μαζί του

«Η πρόταση του κ. Μπουτάρη για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στους Λαχανόκηπους έρχεται δεύτερη. Εγώ είμαι δήμαρχος από το 2003 και από τότε υποστηρίζω πως θέλουμε τη ΔΕΘ στους Λαχανόκηπους», δήλωσε χαρακτηριστικά στον “Τύπο Θεσσαλονίκης”.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου, η λύση των Λαχανόκηπων σημαίνει πως η ΔΕΘ θα είναι μέσα στην πόλη, θα είναι εύκολα επισκέψιμη και μ’ αυτό τον τρόπο θα «ξεβρομίσει» γενικότερα μια ολόκληρη περιοχή στα δυτικά.

Μάλιστα, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε προχθές, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε ότι μεταφέροντας τη ΔΕΘ στη Σίνδο χωρίς κάποια άλλη υποδομή θα είναι σαν να «πετάμε τα λεφτά μας από το παράθυρο». Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη της πόλης με τη δημιουργία ενός μεγάλου επιχειρησιακού κέντρου, που θα περιλαμβάνει και την Έκθεση, αμφισβητώντας παράλληλα την επιλογή της Σίνδου ως οριστικής για τη χωροθέτηση. “Δεν έχω δει καμία πρόταση για Σίνδο”, είπε χαρακτηριστικά.