Στη διακοπή του ζωντανού προγράμματός του προχώρησε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Alter. Προηγήθηκε νέα απόφαση λήψης μέτρων από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων του.

 

Η διοίκηση της εταιρείας σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως η οφειλή είναι ύψους 3,28 εκατ. ευρώ που προέρχεται από παρακρατούμενους φόρους της περιόδου 1/9/2010-31/1/2011, ποσό για το οποίο ήδη υπάρχει δέσμευση του 50% των λογαριασμών της εταιρείας -η οποία είχε ανακοινωθεί στις αρχές του έτους.

Το κανάλι βγαίνει από χθες στο αέρα χωρίς ζωντανές εκπομπές, τις οποίες είχε ήδη εδώ και μέρες περιορίσει λόγω των αλλεπάλληλων απεργιακών κινητοποιήσεων. Μόνη «επίσημη ενημέρωση» του καναλιού για την εξέλιξη αυτή ήταν η επικοινωνία από το τμήμα που ενημερώνει τους συντάκτες για το τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού, στο οποίο «απλώς» δεν περιλαμβάνεται τίποτε άλλο εκτός από ταινίες.

Το θέμα κατόπιν αυτού, αναμένεται ότι πλέον θα περάσει στη δικαιοδοσία του ΕΣΡ.

Το Alter, εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τράπεζες για αναχρηματοδότηση του χρέους του, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη. Οι συνολικές υποχρεώσεις του καναλιού στον πιο πρόσφατα δημοσιευμένο ισολογισμό (2009) ήταν στα 571 εκατ. ευρώ.


Με πληροφορίες από κείμενο του ΣΤΕΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, από το www.naftemporiki.gr