TURKEY TRANSPORT ACCIDENT Τέσσερις Έλληνες κι ένας Τούρκος έχασαν τη ζωή τους και ακόμα πέντε άτομα τραυματίστηκαν, σε δυστύχημα που συνέβη τα ξημερώματα στον οδικό άξονα των Υψάλων, στην Τουρκία. Το τουρκικό

τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορείας του και έπεσε σε χαράδρα βάθους οκτώ μέτρων.

Στο μοιραίο λεωφορείο είχαν επιβιβαστεί και τρία άτομα από τη Θεσσαλονίκη, ένας τούρκος, ένας έλληνας και ένας ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί.

Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών εισαγγελικών αρχών, νεκροί είναι οι Σοφία Μαριάδη, Μηνάς Σολακίδης, Αρκάδιος Μωυσίδης και Φώτο Μυτακίδη, η οποία είχε διπλή ιθαγένεια, ελληνική και τουρκική. Νεκρός είναι επίσης ο Τούρκος πολίτης, Γιασάρ Ντεμίρερ. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείο Ραιδεστού.

Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν οι Παναγιώτης Παλετίδης, Μαρία Μαριάδη και Βασίλης Νάρης.

Το λεωφορείο ξεκίνησε το μοιραίο ταξίδι του στις 11.30 χτες το βράδυ από την Αθήνα και είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Το δυστύχημα έγινε στις 04.50 τα ξημερώματα όταν, λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών, το τουρκικό λεωφορείο της εταιρείας «METRO», έπεσε σε γκρεμό βάθους οκτώ μέτρων.

Στο σημείο του δυστυχήματος μετέβησαν στελέχη του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης καθώς και η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη, Παρασκευή Τζιβελέκου, η οποία και επιλήφθηκε της αναγνώρισης των νεκρών και της περίθαλψης των τραυματιών. Οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο στα Μάλγαρα.