Σεμινάριο για την αποκατάσταση μνημείων

agia_sofia_01

Τα χαμένα στοιχεία της Αγίας Σοφίας μετά τις αποκαταστάσεις του Φοσάτι, η συντήρηση και ανάδειξη του βυζαντινού παρελθόντος της Κωνσταντινούπολης, οι ελληνορθόδοξες εκκλησίες, είναι ορισμένα από

τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του Σεμιναρίου, με τίτλο «Αποκατάσταση Μνημείων από την πολυπολιτισμική κληρονομιά της Κωνσταντινούπολης– Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2010».

Το Σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του A.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 25,  αύριο Σάββατο 26 και μεθαύριο Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο «Παναγής Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Οι εργασίες του Σεμιναρίου θα αναφέρονται σε σημαντικά μνημεία όλων των ιστορικών περιόδων της πολυπολιτισμικής κληρονομιάς της Κωνσταντινούπολης, στα οποία έγιναν αποκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του έτους της «Κωνσταντινούπολης – Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης», το 2010.

Στόχος του Σεμιναρίου είναι να αναδειχθούν οι ειδικευμένες επιστημονικές τεχνικές αποκατάστασης, που απαιτούν οι διαφορετικές κατηγορίες μνημείων και να συζητηθούν τα ζητήματα ανάδειξης και επανάχρησης των μνημείων.

Σχόλια