Το ξεκαθάρισε στη Βουλή ο Ντόλιος: Συμβασιούχοι δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν στο δήμο!

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος, ήταν ξεκάθαρος στη Βουλή: Σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Σοφίας Καλαντίδου, για το μέλλον των

1.100 συμβασιούχων που εργάζονται στο δήμο σε διάφορες υπηρεσίες, είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση ανανέωσης της σύμβασης.

«Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση ούτε του δήμου Θεσσαλονίκης, ούτε και κανενός άλλου δήμου στη χώρα», ξεκαθάρισε, ο υφυπουργός. Μάλιστα είπε πως «δεν πρόκειται περί απολύσεων. Έληξαν οι συμβάσεις τους. Ο δήμος της Θεσσαλονίκης, όπως και όλοι οι άλλοι δήμοι, στον προγραμματισμό που κάνουν μπορούν να ζητήσουν νέους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, εάν στον Οργανισμό τους αναφέρονται εποχιακές ανάγκες ως οργανικές θέσεις».

Ο κ. Ντόλιος πρόσθεσε επίσης ότι «οι δήμοι μπορούν να ζητήσουν συμβάσεις έργου, όταν πρόκειται για έργο μετά από γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ και να προκηρύξουν θέσεις για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα χωρίς καμία έγκριση από την κυβέρνηση. Για την καθαριότητα, για την ύδρευση, για την αποχέτευση, για παράδειγμα, δεν απαιτείται έγκριση από την κυβέρνηση».

Σχόλια