Επιστρέφουν αύριο οι σοροί των νεκρών από το τροχαίο στα Μάλγαρα της Τουρκίας

TURKEY TRANSPORT ACCIDENT Αύριο το πρωί στις οκτώ με την πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών διακομίζονται από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα οι σοροί των Ελλήνων νεκρών του τροχαίου ατυχήματος που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στα

Μάλγαρα της Ρεδαιστού, όταν επιβατικό λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω ολισθηρότητας του δρόμου.

Κατά το τροχαίο είχαν σκοτωθεί τέσσερις Έλληνες και ένας Τούρκος πολίτης και τραυματίστηκαν τρεις Έλληνες και δύο Τούρκοι πολίτες.

Σύμφωνα με τις αρχές του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με πολύ ταχύ ρυθμό, όπως ανέφερε ο πρόξενος Νίκος Σαπουντζής. Το πρωί οι σωροί μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη όπου έγιναν οι σχετικές ιατροδικαστικές διατυπώσεις. Έτσι, μετά τις προσπάθειες της προξενικής αρχής και τη συνεργασία των τουρκικών εισαγγελικών και τελωνειακών αρχών ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική και αστυνομική διαδικασία.

Παραμένει και νοσηλεύεται στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων ο Βασίλης Νάρης, ένας από τους τραυματίες του τροχαίου. Ο Παναγιώτης Σοφιανός Πάβλετιτς που επίσης είχε τραυματιστεί, με δική του βούληση, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη. Η Μαρία Μαριάδη είχε πάρει χτες εξιτήριο από το νοσοκομείο των Μαλγάρων.

Στην έκθεση της τουρκικής τροχαίας σχετικά με το συμβάν αναφέρεται ότι το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω παγετού και έπεσε σε χαράδρα, αφού παρασύρθηκε σε μία απόσταση συνολικού μήκους οκτώ μέτρων.

Οι συγγενείς των νεκρών και των τραυματιών βρίσκονται στην Τουρκία. Σημειώνεται ότι τα έξοδα σχετικά με τις διαδικασίες μεταφοράς στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, προσφέρθηκε να τα καλύψει η τουρκική εταιρεία «Metro», στην οποία ανήκει το λεωφορείο.

Από την www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια