nikolopoulos_20110225_01«Το πιο βαρύ τίμημα από την πολιτική του Μνημονίου πληρώνουν η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία». Αυτό υποστήριξαν ο τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της

Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, ενόψει της διήμερης επίσκεψης εργασίας των στελεχών του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 1 Μαρτίου. Τα στελέχη της ΝΔ θα επισκεφθούν το εργοστάσιο της ΕΛΒΟ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Χθες, οι κ.κ. Νικολόπουλος και Καράογλου δήλωσαν πως τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη, όπου, επίσης, η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας είναι κατακόρυφη.

«Τα λουκέτα σε πολλές επιχειρήσεις είναι καθημερινά. Στο 14,2% έφτασε η ανεργία στην Κεντρική Μακεδονία το Νοέμβριο του 2010, 4 μονάδες περισσότερες από την ανεργία του Νοεμβρίου του 2009. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν σε 125.000», επισήμαναν.

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν το 2011: «Η ανεργία θα εκτιναχθεί ακόμα περισσότερο. Η ύφεση θα παραταθεί. Τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν. Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια θα συνεχίσουν να εξανεμίζουν τα χαμηλά εισοδήματα. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η πολιτική που ακολουθείται τον τελευταίο χρόνο έχει αποτύχει. Οι οικονομικοί δείκτες είναι καταστροφικοί», υποστήριξαν.

Δήλωσαν, τέλος, έτοιμοι να συνεργαστούν για να δώσουν συγκεκριμένο περιεχόμενο στο μήνυμα της ελπίδας και προοπτικής που έχει ανάγκη η πατρίδα.