gioulekas_papathemelis_matis_20101013_01“Αν δεν ασκήσουμε πίεση εμείς από την πλευρά μας δε θα χουμε άλλη έκβαση. Αυτοί οι άνθρωποι θα οδηγηθούν στις στρατιές ανέργων”, είπε για το πρόβλημα των συμβασιούχων του δήμου, ο

επικεφαλής της “Ομάδας Δημιουργίας” και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Να θυμίσουμε ότι, το περασμένο Σάββατο, ο υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε στη Βουλή πως οι δήμοι (ανάμεσά τους και ο δήμος Θεσσαλονίκης) δεν μπορούν να επαναπροσλάβουν τους ίδιους συμβασιούχους, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουν σε νέες προκηρύξεις θέσεων.

Στην ίδια τοποθέτησή του, ο κ. Γκιουλέκας μίλησε και για μετακινήσεις υπαλλήλων του δήμου. “Ακούμε πολλά για μετακινήσεις. Θα παρακαλέσουμε να μην υπάρξει μετακίνηση που να γίνει για πολιτικούς λόγους”, τόνισε.

Αναφέρθηκε και σε υπόθεση δημοσιογράφου του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την παρέμβαση, όπως τη χαρακτήρισε, “στο έργο της δημοσιογράφου Δέσποινας Μηλιάδου από την αντιπρόεδρο της ΔΕΠΘΕ Σοφία Ασλανίδου”. Όπως κατήγγειλε, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου έγινε παρατήρηση στη δημοσιογράφο από την κ. Ασλανίδου “γιατί αναφέρθηκε στην περιοχή Κορυτσάς με τον όρο Βόρειος Ήπειρος. Να ξέρω αν η απόφαση της νέας διοίκησης είναι να απαλείψουμε αυτούς τους όρους”, είπε ο κ. Γκιουλέκας.

Κάλεσε, τέλος, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να πάρει θέση στο θέμα και να πει αν καταδικάζει την παρέμβαση. “Αυτά θυμίζουν σταλινικού είδους παρεμβάσεις”, κατέληξε.