Mixelakis ND ekprosopos diloseis Thessaloniki«Η πρόταση μομφής (για τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου) είναι ένα όπλο που θα το χρησιμοποιήσει η Ν.Δ όταν κρίνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας

σε σχετική ερώτηση μετά τη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., στην οποία παρουσίασε την πολιτική του κόμματος στον τομέα της ενημέρωσης και της επικοινωνίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρόεδρο της Δ.Ε. Δημήτρη Βαρτζόπουλο τόνισε ότι ο ίδιος θα επισκέπτεται συχνά τη Θεσσαλονίκη για θέματα της αρμοδιότητας του.

Σε άλλη ερώτηση, αν η Ν.Δ. έχει βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Μιχελάκης, απάντησε «πολιτικές βάζουμε στο στόχαστρο και όχι πρόσωπα», ενώ για το ζήτημα παραίτησης του κ. Παπακωνσταντίνου, που έχει θέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως «αν κάποιος νιώθει πολιτική ευθιξία μπορεί να παραιτηθεί και χωρίς πρόταση μομφής» .

Υπογράμμισε δε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες το ΠΑΣΟΚ κάνει πως δεν τις ξέρει», απαντώντας σ΄ερώτηση αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανταποκριθεί σε μια πρόσκληση της κυβέρνησης για συζήτηση σχετικά με την οικονομία .

Επίσης προανήγγειλε, ότι η Ν.Δ. θα παρουσιάσει επικαιροποιημένη την πρόταση της για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και αλλαγές που μεσολάβησαν μετά την παρουσίαση της πρότασης από τον κ. Σαμαρά, στο Ζάππειο.

Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών ο κ. Μιχελάκης ανέφερε : «Το ΠΑΣΟΚ πάντα έπαιζε με τους θεσμούς. Έπαιζε και με το θέμα των πρόωρων εκλογών. Αυτή τη στιγμή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών από την κυβέρνηση διακινούνται και από την κυβέρνηση διαψεύδονται. Εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς, αλλά όποτε αποφασίσει η κυβέρνηση να τις κάνει εμείς είμαστε έτοιμοι, είναι καλοδεχούμενες και είμαστε εδώ και τις περιμένουμε» .

Σε ερώτηση για την κριτική από την πλευρά της κυβέρνησης ότι κατά βάθος η Ν.Δ. δεν θέλει πρόωρες εκλογές και τις φοβάται, απάντησε: «Ας τις κάνουν. Ας τις κάνουν και τότε θα δουν αν είμαστε έτοιμοι» .

Ο κ. Μιχελάκης ανακοίνωσε επίσης ότι τη Δευτέρα θα παρουσιάσει στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από τα οποία προκύπτει ότι οι θέσεις της Ν.Δ. δεν περνούν στα τηλεοπτικά κανάλια (δημόσια και ιδιωτικά). Για το τι θα πράξει στη συνέχεια η Ν.Δ. απάντησε ότι θα αποφασίσει το κόμμα και οι δράσεις του θα είναι βήμα προς βήμα, ανάλογα και με το τηλεοπτικό κανάλι.

 

από την www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ