Οι αναποφάσιστοι είναι οι μεγάλοι νικητές, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, για την πρόθεση ψήφου οι οποίες δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο. Καταποντίζεται

το ΠΑΣΟΚ, “παγώνει” η ΝΔ, ψιλοανεβαίνουν το ΚΚΕ κι ο ΛΑΟΣ, ενώ βρίσκονται εκτός Βουλής οι Ντόρα Μπακογιάννη – Φώτης Κουβέλης.

Στην πρώτη, της εταιρίας "Pulse" η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει την προτίμηση των ερωτηθέντων σε ποσοστό 23,5%, έναντι 20% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας απωλέσει τη μεγάλη διαφορά των αρχικά δέκα μονάδων (τελευταίες εθνικές εκλογές) αλλά και τη διαφορά των πέντε μονάδων που έδειχνε η τελευταία δημοσκόπηση τηλεοπτικού σταθμού.

Το ΚΚΕ εξακολουθεί να είναι τρίτο και να συγκεντρώνει 9%, έχει αυξήσει δηλαδή κατά περίπου δύο μονάδες τη δύναμή του, ο ΛΑΟΣ βρίσκεται 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στη Βουλή με 3%, ενώ οι Οικολόγοι - Πράσινοι", η "Δημοκρατική Αριστερά" του Φώτη Κουβέλη και η "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας Μπακογιάννη ισοψηφούν στο 2%.

Ένα 3% εκφράζουν την προτίμηση τους σε "άλλο" κόμμα.

Το λευκό ανέρχεται στο 22%, ενώ το 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Αντίστοιχα σε έρευνα της εταιρίας "Rass" για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Παρόν της Κυριακής" την προτίμηση τους στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν το 26,1% των ερωτηθέντων, έναντι 22,7% που προτιμούν την Νέα Δημοκρατία, η διαφορά δηλαδή κυμαίνεται στο περίπου 3,6%.

Από τα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8%, ο ΛΑΟΣ 5,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,8% και η Δημοκρατική Αριστερά 1,7%.

Η διαφορά εδώ με την άλλη δημοσκόπηση είναι η -1 μονάδα που καταγράφει το ΚΚΕ αλλά και το ότι εισέρχονται στη Βουλή και οι Οικολόγοι.

Το 2,8% των ερωτηθέντων προτιμούν "άλλο" κόμμα, 2,6% δηλώνουν προτίμηση στο λευκό ή το άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ στο 23% είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος.