ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ INTERNET

ilektroniko_egklima_01Θύματα σε όλη την Ελλάδα είχε η εταιρία απατεώνων που υποστήριζε ότι πουλούσε, μέσω διαδικτύου, κατοικίδια ζώα, προϊόντα και υπηρεσίες για τα ζώα αυτά! Οι δυο αλλοδαπές κι ένας 40χρονος Έλληνας, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν ιδρύσει την περίφημη εταιρία, κατηγορούνται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Εκτός του 40χρονου, στη σπείρα συμμετείχαν δυο αλλοδαπές, ηλικίας 31 και 29 ετών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεχόταν τηλεφωνικά, αλλά και ηλεκτρονικά, μέσω e - mails, εκατοντάδες καταγγελίες από Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς χρήστες του Ίντερνετ, ανάμεσά τους και από αρκετούς Θεσσαλονικείς, για αγοραπωλησίες προϊόντων, μέσω του διαδικτύου, οι οποίες, όμως, δεν ήταν πραγματικές. Οι χρήστες του Ίντερνετ παραπλανούνταν από διαδικτυακές αγγελίες, που υπήρχαν σε διάφορες ιστοσελίδες πώλησης προϊόντων, ζώων αλλά και υπηρεσιών, κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, που διέθεταν τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία, στη συνέχεια, έκαναν αναλήψεις των χρημάτων χωρίς, φυσικά, να αποστέλλουν τα προϊόντα.

Όταν η αστυνομία αναζήτησε αυτούς που βρίσκονταν πίσω από τους λογαριασμούς, διαπίστωσε πως οι διευθύνσεις που είχαν δηλωθεί στις τράπεζες ήταν ψεύτικες. Τα μόνα αληθή ήταν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις αναλήψεις.

Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν, μέσω Ίντερνετ, τα ψηφιακά ίχνη των μελών της σπείρας. Εντόπισαν σε τραπεζικό κατάστημα της Αττικής την αλλοδαπή ηλικίας 31 ετών, τη χρονική στιγμή που έκανε ανάληψη των ποσών. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της αλλοδαπής κι εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

πέντε βιβλιάρια καταθέσεων

ένα τιμολόγιο της εφημερίδας

δύο χειρόγραφες σελίδες με καταχωρημένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις( emails ) και αριθμούς κινητών τηλεφώνων

μία τραπεζική κάρτα αυτόματης ανάληψης μετρητών

πέντε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως, η δράση του κυκλώματος άρχισε το 2006 και τα κέρδη του ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση διερευνάται παράλληλα και από την Ανεξάρτητη Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο δράστες, αλλά και θύματα της απάτης, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.