ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μάκης Βοϊτσίδης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Ένωσης Συντακτών σε ...όλους τους τομείς, το άνοιγμα στην κοινωνία και στις προσπάθειες για την καλλιέργεια συνείδησης αναγνώστη. Το Βραβείο "Μαρκίδες Πούλιου" του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ απονεμήθηκε στον δημοσιογράφο Νίκο Ασλανίδη, για την εκπομπή του "Αληθινά σενάρια" στην ΕΤ-3.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι η πολιτική απόφαση είναι να κρατηθεί "πάση θυσία" η δημοτική τηλεόραση TV 100, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με κόστος 8.000.000 ευρώ το χρόνο. Είπε ότι δεν υπάρχει βιασύνη στις κινήσεις που θα γίνουν και θέλει τη δημοτική τηλεόραση όχι λιβανιστήρι του εκάστοτε δημάρχου, αλλά εργαλείο του δήμου για τη διαπαιδαγώγηση και όχι την καθοδήγηση των πολιτών. 
Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στο κομμάτι του Κοινοβουλίου που παρέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης (ΠΑΣΟΚ), Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ), Άγγελος Κολοκοτρώνης (ΛΑΟΣ), Λίτσα Αμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ), ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, οι πρόξενοι των ΗΠΑ και της Βουλγαρίας, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, οι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης Ανδρέας Κουράκης, Σπύρος Πέγκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος κ.α.