ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΕΡΙΣΑ

albanoi_poreia_20110127_01Πορεία διαμαρτυρίας, για το θάνατο τριών διαδηλωτών στην αντικυβερνητική διαδήλωση, την 21η Ιανουαρίου 2011, στα Τίρανα και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, Αλβανοί μετανάστες.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους. Από εκεί, ξεκίνησαν πορεία με αιτήματα την παραπομπή στη δικαιοσύνη των ενόχων για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, τη λήψη μέτρων για την αποτροπή κλιμάκωσης της βίας στη χώρα τους, τη συναίνεση και την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.

Έφθασαν ως το προξενείο της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, κρατώντας σημαίες της Ελλάδας και της Αλβανίας, πανό με συνθήματα, όπως «Δέστε τα χέρια τους και όχι τα δικά μας», «Όχι άλλους ματωμένους δρόμους», «Ισονομία για όλους», «Κυβέρνηση δολοφόνων». Επίσης κρατούσαν φωτογραφίες ενός από τα θύματα των επεισοδίων, ενώ σε άλλα πικέτα εμφάνιζαν τον Μπερίσα ως Χίτλερ.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελληνο-Αλβανικής Φιλίας «Πρόοδος», της Ένωσης Συλλόγων Αλβανών Μεταναστών, του παραρτήματος του Σοσιαλιστικού Αλβανικού Κόμματος στη Θεσσαλονίκη και του Συλλόγου «Αλληλεγγύη» των Αλβανών μεταναστών στη Βέροια.

Ο πρόεδρος των Αλβανών Σοσιαλιστών στη Θεσσαλονίκη, Σπύρος Γιαννάκης, δήλωσε πως η διαμαρτυρία αφορά «τον τρόπο που διοικείται η χώρα μας από τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και ζητάμε κάτι απλό: αν κάποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει σωστά, να φύγει. Να αφήσει κάποιον άλλον να διοικήσει καλύτερα».