ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

«Σύγχρονοι ιεροεξεταστές - δικαστές, δεσμευόμαστε δημόσια πως για κάθε χρόνο φυλακής που θα ακούνε τα αδέρφια μας, θα τοποθετούμε από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις αυλές των σπιτιών σας, στα αυτοκίνητά σας, στα γραφεία σας, ενώ δεν αποκλείουμε και τις προσωπικές συναντήσεις τετ α τετ μαζί σας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος».
Αυτήν την απειλή εξακοντίζουν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς", σε ηλεκτρονική τους προκήρυξη στο γνωστό site Indymedia, με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. 
Η οργάνωση υπογράφει ως «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Κομάντο Horst Fantazzini» (σ.σ. Ο Φαντατσίνι ήταν ποινικός κρατούμενος από το 1972μ όταν κι εκδόθηκε από την Ιταλία στη Γαλλία -πέθανε το 2001, σε φυλακή της Μπολώνια. Γιος του Ιταλού αναρχικού Αλφόνσο, παρέμενε στη φυλακή από την έκδοσή του, αν και η μεγαλύτερη ποινή που του έχει επιβληθεί από δικαστήριο είναι 12 έτη και το πιο σοβαρό αδίκημα που διέπραξε αυτό της ληστείας με ψεύτικο όπλο. Επίσης δραπέτευσε για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Με κλικ εδώ μπορείς να διαβάσεις μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή του).
Σύμφωνα με την προκήρυξη, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στα προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης Γ. Τσάκαλο, Π. Αργυρού και Χ. Χατζημιχελάκη εν όψει της δίκης τους στις 17 Ιανουαρίου. Οι τρομοκράτες καλούν τους δικαστές να μην δημοσιοποιήσουν τα ονόματά τους και να φορούν στη διάρκεια της δίκης μαύρες κουκούλες, γιατί αλλιώς «από εδώ και πέρα η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Το πρώτο μας ραντεβού λοιπόν είναι στις 17 Γενάρη», σημειώνεται στην προκήρυξη. 
Με την προκήρυξη είναι φανερή η σύνδεση της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα, καθώς γίνεται αναφορά και στις συνθήκες κράτησης ποινικών κρατουμένων, οι οποίοι βαπτίζονται από την οργάνωση «αξιοπρεπείς επαναστατημένοι άνθρωποι».