Δωρεάν σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου προσφέρει η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο για οικιακή κεντρική θέρμανση, «αναγνωρίζοντας τις δυσμενείς συγκυρίες της εποχής», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 
Ειδικότερα από την 01/01/2011, δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες καταναλωτές να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, προσφέροντας δωρεάν την κατασκευή του σημείου παροχής που αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΠΑ (τοποθέτηση του μετρητή αερίου). 
Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης αποκτά ένα σημαντικό όφελος, εφόσον δεν επιβαρύνεται με το ποσό των τελών σύνδεσης, αλλά μόνο με το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης και την αλλαγή του καυστήρα, που αποτελεί ευθύνη του καταναλωτή για την κατασκευή της. Το όφελος των καταναλωτών από την προσφορά κυμαίνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από 1.978 € έως 3.491 € ανά οικοδομή. 
Επίσης, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι η τιμή του φυσικού αερίου για τον Δεκέμβριο 2010 είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική συγκριτικά με τις τιμές των άλλων ενεργειακών προϊόντων, ενώ σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, για τον Ιανουάριο 2011 η τιμή εκτιμάται να κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με την τιμή του Δεκεμβρίου 2010.