Για σήμερα Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Διήμερη επίσκεψη στην Αγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΝ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν η υπεύθυνη του κόμματος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, μέλος της Π. Γ Ρένα Δούρου και ο Πάνος Τριγάζης υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής.

Σήμερα στις 2 μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει εκ μέρους του ΣΥΝ και του ΚΕΑ σε πανηγυρική εκδήλωση στην Αγκυρα για τα 15 χρόνια από την ίδρυση του ODP. Aύριο 30/1 στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Φανάρι και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

* Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας (Φράγκων 19, Θεσσαλονίκη) λειτουργία για την εθνική ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Στις 7:30 μ.μ. συναυλία «…για τη ζωή». Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Καθολική Ενορία Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας και την Ομάδα «Πολυπολιτισμικός Διάλογος» και είναι αφιερωμένη στις Καθολικές Αδελφές του Γαλλικού Σχολείου Καλαμαρί, οι οποίες διέσωσαν Εβραιόπουλα από τις διώξεις των Ναζί. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα J.S.Bach, D. Shostakovich, J.Williams κ.ά. Συμμετέχουν: Δήμητρα Καλαϊτζή-Τηλικίδου, μεσόφωνος, Μουσικό σχήμα “Salonica”, Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητος Θεσσαλονίκης.

* Στις 10 π.μ. ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Σοκολάτας της εταιρείας Παυλίδη, ακριβώς πίσω από το εργοστάσιο, Πειραιώς 135, στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 ετών από τη λειτουργία της. Το Μουσείο Σοκολάτας θα λειτουργήσει και αύριο Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

* Στις 7 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας με τίτλο: "η κρίση των έξι" οργανώνουν έξι σκιτσογράφοι. Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Γεωργοπάλης Δημήτρης (REAL NEWS), Κουντούρης Μιχάλης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ),Μακρής Ηλίας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), Μαραγκός Πάνος (ΕΘΝΟΣ),Ξένου Εφη (ΒΗΜΑ), Τσαμπούρα Μαρία (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ).