ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΜ-Θ

gkioulekas_sinentefxi_20110128_01Να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα των συμβασιούχων. Την έκκληση αυτή απηύθυνε ο  επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Κώστας Γκιουλέκας, προς τη διοίκηση Μπουτάρη.

 

Ο κ. Γκιουλέκας επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθεί απόφαση, αν είναι δυνατόν ομόφωνη, για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και την ανανέωση όσων συμβάσεων έληξαν. Ζήτησε, επίσης, από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση ώστε να αναλάβει σχετική δέσμευση.

Όπως ανέφερε, οι συμβασιούχοι του Δήμου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενώ οι συμβάσεις τους έχουν ανανεωθεί πολλές φορές και σε κάθε περίπτωση καλούνταν να εκτελέσουν την εργασία τους σε συγκεκριμένο ωράριο, αντικείμενο, τόπο και χρόνο, γεγονός που είναι ενδεικτικό σχέσης εξαρτημένης εργασίας – κι όχι… εργολαβική σχέση, όπως ουσιαστικά σημαίνει η σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Οι συμβασιούχοι στο δήμο Θεσσαλονίκης είναι, περίπου, 320. Από αυτούς οι 160 είχαν συμβάσεις στο δήμο και οι 140 στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (όπως τα ΚΑΠΗ, οι κρατικοί σταθμοί, ο Άγιος Στυλιανός κ.α.). Από αυτούς όλους συνεχίζουν να εργάζονται μόνον οι 30. Παρόλα αυτά… απογράφηκαν όλοι ως δημόσιοι υπάλληλοι πριν μερικούς μήνες, κατά τις επιταγές της κυβέρνησης.