ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΜΙΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Πρεμιέρα, σήμερα, για τα συστήματα ασφαλείας που τοποθετήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Τέθηκαν σε λειτουργία, την ώρα που οδηγούνταν στον ανακριτή οι 22 οπαδοί του Ηρακλή και αναμένεται να συμβάλλουν στη θωράκιση του κτιρίου απέναντι σε βομβιστικές επιθέσεις.
Σε πρώτη φάση τέθηκε σε λειτουργία η μία από τις τρεις μαγνητικές πύλες που τοποθετήθηκαν στην κεντρική είσοδο του κτηρίου -επί της 26ης Οκτωβρίου- και απ’ όπου προβλέπεται να εισέρχονται οι διάδικοι. Στο ίδιο σημείο τοποθετήθηκαν και λειτουργούν τα συστήματα ελέγχου χειραποσκευών X-RAY.
Τοποθετήθηκαν επίσης άλλες δύο μαγνητικές πύλες σε ισάριθμα σημεία πρόσβασης του ισογείου απ’ όπου το επόμενο διάστημα θα εισέρχονται στο κτήριο δικηγόροι, δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι με την επίδειξη κάρτας αναγνώρισης σε ειδικό μηχάνημα, αποφεύγοντας, έτσι, τη χρονοβόρα διαδικασία του ελέγχου.
Άλλο ένα σημείο πρόσβασης δημιουργήθηκε στο υπόγειο όπου βρίσκεται το πάρκινγκ των δικαστηρίων. Αυτά τα σημεία πρόσβασης αναμένεται να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα.