ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

karximakis_01Στηρίζει Μπουτάρη η κυβέρνηση. Αυτό είναι το μοναδικό μήνυμα που βγαίνει από τις δηλώσεις του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, με τον οποίο συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, στο γραφείο του στο νέο δημαρχείο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Μια στήριξη που, με τον τρόπο που έγινε, προκάλεσε την αντίδραση Παπαγεωργόπουλου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε τις προτεραιότητες του δήμου: “Πρώτο μας μέλημα είναι η Κοινωνική Πολιτική, η θέσπιση  της Κάρτας του Δημότη για τους αναξιοπαθούντες, τα ΚΑΠΗ, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και  τα δημοτικά ιατρεία. Στόχος μας είναι το 2012 ο Δήμος Θεσσαλονίκης να λειτουργεί με θεαματική διαφορά σε σχέση με σήμερα”, είπε.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του παρεμπορίου, του κυκλοφοριακού και της καθαριότητας

Τέλος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι η νέα διοίκηση του Δήμου θα εξετάσει και θα αναθεωρήσει όλες τις συμβάσεις του Δήμου. Για την εταιρία «Ορθολογισμός», που συνέτασσε τους ισολογισμούς, επισήμανε τα εξής:

«Το περίεργο με την εταιρία "Ορθολογισμός" είναι ότι ουσιαστικά έκανε τα λογιστικά του Δήμου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να έχει ο Δήμος ένα συστηματικό και σωστό λογιστήριο, να αποκατασταθεί το διπλογραφικό σύστημα το οποίο παραδίδεται μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες. Και να λειτουργεί. Διατείνεται ο πρώην δήμαρχος ότι έχουμε διπλογραφικό σύστημα. Στα χαρτιά όλα τα έχουμε. Και ISO έχουμε και λεφτά στα ταμεία έχουμε κι από όλα έχουμε. Η ουσία είναι ποια είναι στην πραγματικότητα. Θα έλεγα στον πρώην δήμαρχο καλύτερα να σιωπά παρά να λέει αυτά που λέει».

 

Η αντίδραση Παπαγεωργόπουλου

Στη συνάντηση, ο κ. Καρχιμάκης αναφέρθηκε και στην επέτειο της Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο κ. Μπουτάρης έχει τη δύναμη και την πίστη να τα καταφέρει και να δικαιώσει πολίτες της Θεσσαλονίκης  που τον εμπιστεύτηκαν. Είμαστε δίπλα του, τον στηρίζουμε και θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, για να πάει η πόλη μπροστά. Το 2012 η Θεσσαλονίκη κλείνει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της και συμβολικά ο Γ. Μπουτάρης απελευθέρωσε την πόλη ένα χρόνο νωρίτερα από τα δεινά της αδιαφάνειας, της φαυλότητας και της αναξιοκρατίας.  Ο Δήμαρχος καλείται να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική, μια εμπιστοσύνη που κλονίζεται, μια εμπιστοσύνη που όταν διαρραγεί μπορεί να παρασύρει το πολιτικό σύστημα. Αυτό ο Γιάννης  Μπουτάρης το κάνει πράξη και νομίζω ότι η πορεία του, παρά τις δυσκολίες, θα είναι αυτή που πρέπει για το καλό της πόλης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση Παπαγεωργόπουλου: «Ο  κ. Μ.Καρχιμάκης   με την ιδιότητα του  «Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ» ήρθε στην  Θεσσαλονίκη,  επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης  και έκανε τρία σφάλματα: Πρώτον πρόσβαλε όλους τους Θεσσαλονικείς με την απρεπή αναφορά του στην Εθνική επέτειο του 2012, δεύτερον «καπέλωσε»  κομματικά για άλλη μια φορά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης  και του υποσχέθηκε δημοσίως  «κομματική  στήριξη»  και τρίτον χωρίς ντροπή κατηγόρησε την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης   για «αδιαφάνεια»,  όταν αφενός μεν στον ΔΘ  όλα είναι  τελείως διαφανή και στην διάθεση των πάντων, αφετέρου δε εκπροσωπεί ένα κόμμα στο οποίο διέπρεψε και ο κ. Τσουκάτος και ο κ. Μαντέλης και ο κ. Τσοχατζόπουλος και που συγχρόνως αρνείται να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του! Ελπίζω ο κ. Καρχιμάκης στην επόμενη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη να είναι ποιο προσεκτικός  και να δείξει  περισσότερο  σεβασμό στο Θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». ανέγραψε στο προσωπικό του blog.