Τη μεγάλη απώλεια του προέδρου του ΕΚΘ, Νίκου Γιαννόπουλου, θρηνούν, στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, ο κόσμος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι πολίτες. Το τοπικό ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι τρεις πρόεδροι των νομαρχιακών Α, Β και Περιφέρειας, κ.κ. Χρ. Παπαστεργίου, Παντελής Κουκουλεκίδης και Γ. Γεράκης, δηλώνουν τη λύπη τους, για την απώλεια του "φίλου, του συναγωνιστή, του συντρόφου, του Νίκου Γιαννόπουλου".
Όπως υπογραμμίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση, "ο Νίκος Γιαννόπουλος ταύτισε την ζωή του με την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των απλών πολιτών, κάθε αδικημένου και κάθε μη προνομιούχου. Κάθε αποκλεισμένου και κάθε κατατρεγμένου. Μαχητικός και ασυμβίβαστος ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ως επικεφαλής της Νομαρχιακής μας παράταξης, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ως προσωπικότητα ήταν η ενσωμάτωση της αυθεντικής εκπροσώπησης".
Όπως υπογραμμίζουν, "η φράση των εργαζομένων και όλων όσοι διεκδικούσαν το δίκιο τους: «καλά που είναι και ο Γιαννόπουλος» θα είναι πάντα χαραγμένη στην ψυχή μας ως η πιο συνεπής στάση ζωής".
Οι τρεις πρόεδροι υπογραμμίζουν ότι η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα πένθους, θλίψης και οδύνης για το ΠΑΣΟΚ. Και συμπληρώνουν: "Είναι όμως και μια μέρα δέσμευσης ότι θα βαδίζουμε στα χνάρια του Νίκου. Στην οικογένεια του εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια. Σύντροφε Νίκο καλό σου ταξίδι. Οι εργάτες του Σικάγου, οι νεκροί του Μάη της Θεσσαλονίκης και κάθε αγώνα σε περιμένουν".