Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Η συνάντηση έγινε. Κι οι πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Μπουτάρη, να παραμένει, αμετακίνητος, στις θέσεις του και ως νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είπε στον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ότι θα δώσει πολιτικό όρκο. Κι αυτήν τη φορά, δεν ήταν δηλώσεις σε κάποιο ΜΜΕ, αλλά κουβέντες που ειπώθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο...
Η αντίδραση του Παναγιότατου ήταν άμεση: Είπε στον νέο δήμαρχο ότι δε θα παραστεί ο ίδιος στην ορκωμοσία, αλλά θα στείλει τον Πρωτοσύγκελο και τον διάκονο να ορκίσουν όσους δημοτικούς συμβούλους επιθυμούν.
Δε γνωρίζουμε το κλίμα της συνάντησης (αν και στις φωτογραφίες Μπουτάρης κι Άνθιμος είναι χαμογελαστοί), αλλά η επόμενη κίνηση του νέου δημάρχου φαίνεται πως γεφύρωσε την όποια διαφορά: Κάλεσε τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να είναι αυτός που θα ευλογήσει και θα κόψει τη βασιλόπιττα του δήμου, σε ειδική τελετή που θα γίνει την Πρωτοχρονιά.
Επίσημα, η συνάντηση ήταν μια συνάντηση... καλών γειτόνων: Ο κ. Μπουτάρης προσερχόμενος δήλωσε: «Ως καλός γείτονας ήρθα να πω μια καλημερα», ενώ ερωτηθείς για το αντικείμενο της συνάντησης, ανέφερε πως «η ατζέντα μας είναι ανοιχτή, έχουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Κατά τα λοιπά, στη συνάντηση οι δυο τους συζήτησαν για το φιλανθρωπικό έργο εκκλησίας και δήμου και με ποιον τρόπο θα συνεργαστούν σε αυτό το πεδίο.