Για σήμερα Παρασκεύη 31 Δεκεμβρίου 2010, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την «Σύσταση Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης». Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011 και, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων.

* Απαλλάσσονται σήμερα των πειθαρχικών ποινών όλοι οι τιμωρημένοι αξιωματικοί, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικοί και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείως καθώς και οι σπουδαστές των σχολών αυτών, από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών, με απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με την ευκαιρία της 1ης του Νέου Ετους 2011. Η απαλλαγή θα ισχύσει από 31 Δεκεμβρίου 2010 για όλες τις μέχρι τότε επιβληθείσες ποινές.

* Κλειστή είναι σήμερα για το κοινό η Διεύθυνση Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης λόγω των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την απονομή αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης από το νέο έτος.

* Στην πλατεία Συντάγματος θα υποδεχθεί σήμερα τα μεσάνυχτα το νέο έτος ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης μαζί με τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που θα επιλέξουν να γιορτάστουν στην ιστορική πλατεί της πρωτεύουσας. Η Φιλαρμονική του Δήμου αλλά και μουσικές (και όχι μόνο) πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών όπως των Atenistas το ίδιο βράδυ καλούν όλους στη γιορτή ελπίδας για μια νέα Αθήνα.

* Στις 9:15 π.μ. στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον Περισσό, τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς θα πει στην γενική γραμματέα του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, η Ενωση Ποντίων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων.

* Στις 10:30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς θα ψάλλει στον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, η Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων.

* Στις 10:45 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς θα ψάλλει στον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και Χορωδία Ηπειρώτικης Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της συζύγου του, Αντας, στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου». (Κολωνός, Ζηνοδώρου 3 και Καλλικλέους). Τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» θα ψάλλουν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του και οι υπεύθυνοι της Οργάνωσης θα τους ενημερώσουν για το έργο που επιτελούν.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη θα πραγματοποιήσει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Σύνδεσμος Νοτίου Ελλάδος και Νήσων) για να του ψάλει τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς (Πλατεία Βικτωβρίου 5) τα κάλαντα θα πουν στον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, τα μέλη της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κλίμακα».

* Στις 11:30 π.μ. στα γραφεία του ΣΥΝ (Πλατεία Ελευθερίας 1) τα κάλαντα θα πει στον γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα, η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία.

* Στις 12 το μεσημέρι κλείνουν όλες οι ΔΟΥ.

* Στις 6 μ.μ. κλείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και στις 8 μ.μ. τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ.