Για σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Ξεκινά σήμερα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης η καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

* Αναλαμβάνει από σήμερα 30/12 υπηρεσία μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες το μόνιμο Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό σε ΚΕΔΔΥ και Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, μετά από απόφαση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Συνολικά προσλαμβάνονται 120 εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), τους τίτλους σπουδών τους, πιστοποιητικό υγείας από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας. Η απόφαση διορισμού είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr

* Στις 10 π.μ. στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον Περισσό, η έναρξη των εκδηλώσεων του διήμερου παιδικού φεστιβάλ της ΚΝΕ Εως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., εργαστήρι κούκλας-κουκλοθέατρο. Στις 11:30 π.μ. παραμύθι, στις 12 το μεσημέρι "Η μάγισσα Φρικαντέλα που μισούσε τα κάλαντα" από ομάδα της ΚΝΕ, στις 6:40 μ.μ. θέατρο "το Πατζαράκι" σε σκηνοθεσία Ιρίνας Μπόϊκο, στις 7:30 μ.μ. παιδικό πάρτι. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Στις 12 το μεσημέρι έως της 3 μ.μ. παναττική στάση εργασίας κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

* Στις 12 το μεσημέρι παραδίδεται ο σταθμός του Μετρό «Αγία Παρασκευή» από την Αττικό Μετρό ΑΕ στην Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας ΑΕ και ταυτόχρονα στο επιβατικό κοινό για κανονική χρήση. Ο σταθμός οριοθετείται στη συμβολή της οδού Αγίας Παρασκευής και Μαρίας Πολυδούρη. Ο σταθμός διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα, δύο εισόδους/εξόδους και αναμένεται να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 20.000 επιβάτες. Η απόσταση Αγία Παρασκευή-Σύνταγμα θα διανύεται σε ελάχιστο χρόνο 13 λεπτών.

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Μεγάλου Ηρακλείου, η ετελετή παράδοσης-παραλαβής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στην αιρετή περιφέρεια και ο απολογισμός της Νομαρχιακής Αρχής για τα έτη 2007-2010 από τη νομάρχη, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη.

* Στις 12 το μεσημέρι στον σταθμό του ΟΣΕ στην Καλαμάτα, συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της περιοδείας των Οικολόγων-Πράσινων στη Μεσσηνία για τη διακοπή των δρομολογίων του σιδηροδρόμου.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Κω, συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Κω, Γιώργου Κυρίτση, για τα δεδομένα του Δήμου και παράδοση στη νέα Δημοτική Αρχή.

* Στη 1:30 μ.μ. έξω από το ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στο ξενοδοχείο θα συνεδριάσει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) για το θέμα εκχώρησης αρμοδιότητας της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην κρατική περιφέρεια και από εκεί στους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους.

* Στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του σιδηροδρομικού σταθμού στον Πύργο Ηλείας, συέντευξη Τύπου των Οικολόγων-Πράσινων για την επικειμένη διακοπή των δρομολογίων του σιδηροδρόμου.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Σπάρτης, η παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή Λακωνίας, καθηγητή, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με τίτλο: «Ο Πιόζ Νάμε και οι πέντε γάτες». Την παρουσίαση του μυθιστορήματος θα κάνουν οι φιλόλογοι Ευαγγελία Μπέτα και Γιώργος Ατσαβές.