ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ

Πληροφορίες για πιθανή σύλληψη στη Θεσσαλονίκη, του Μουσταφά Σαρίκαγια, πρώην αντιπροέδρου του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατική Κοινωνία (DTP), το οποίο είναι απαγορευμένο στην Τουρκία, δημοσιεύονται σε μερίδα του τουρκικού Τύπου. Το θέμα διερευνούν τόσο η κυπριακή και η ελληνική αστυνομία.
Σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες ο συλληφθείς είχε αναχωρήσει από την Πάφο αεροπορικώς, με τελικό προορισμό τη Σόφια.
"Η κυπριακή αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, όσον αφορά πρόσωπο που επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος στην Κύπρο και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη", δήλωσε χθες το βράδυ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος τύπου της κυπριακής αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, σχολιάζοντας δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο για τη σύλληψη στη Θεσσαλονίκη του Μουσταφά Σαρίκαγια, πρώην αντιπροέδρου του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατική Κοινωνία (DTP), του οποίου η λειτουργία έχει απαγορευτεί στην Τουρκία.
Ο Μ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι ζητήθηκε πλήρης ενημέρωση για το περιστατικό και ιδιαίτερα για τα ακριβή στοιχεία του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά και το ταξιδιωτικό έγγραφο που είχε στην κατοχή του, σύμφωνα με το οποίο ταξίδεψε από το Αεροδρόμιο Πάφου για Σόφια.

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσω enet.gr