Για σήμερα Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS η σημερινή. Η Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Η κα Έλενα Ράπτη, Ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη», με μέλη και φίλους της οργάνωσης θα βρίσκονται στον πεζόδρομο της οδού Ικτίνου (στη συμβολή με την οδό Τσιμισκή), σε ένα ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο περίπτερο (stand) από όπου θα διανέμουν σχετικά ενημερωτικά έντυπα.

* Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της χώρας μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ .

* Απεργούν σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ Θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

* Ξεκινά σήμερα, η ολοήμερη λειτουργία 25 νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν και το απόγευμα, από τις 15:00 έως τις 22:00, είναι: "Παπανικολάου", "Παπαγεωργίου", ΑΧΕΠΑ, τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, "Αγία Σοφία", "Αγλαΐα Κυριακού", "Ευαγγελισμός", ΚΑΤ, "Αγιος Σάββας", "Γεννηματάς" Αθήνας, "Ερυθρός", Κρατικό Νίκαιας, "Τζάνειο", "Αττικόν", "Μεταξά", "Θριάσιο", Αλεξανδρούπολης, "Θεαγένειο", Καβάλας, Λάρισας, Βόλου και το Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.

* Στο Καζακστάν βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

* Μονάδες στην περιοχή ευθύνης του Δ' Σώματος Στρατού επισκέπτεται σήμερα ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του θα παρακολουθήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θα ενημερωθεί για επιχειρησιακά θέματα και θα δώσει κατευθύνσεις και οδηγίες στους διοικητές και το προσωπικό των μονάδων.

* Στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Μελά (είσοδος από Πλατεία Κοτζιά η τελετή υπουγραφής χορηγικής σύμβασης μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Γ.Ν. Αθηνών «Ευαγγελισμός», παρουσία του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου. Στην τελετή θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν, επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

* Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματο, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, σχετικά με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάτπυξης και Ανταγωνιστικότητας (Πλ. Κάνιγγος 20), ο υφυπουργός, Ντίνος Ρόβλιας, θα παρουσιάσει τα Παρατηρητήρια Τιμών.

* Στις 4:30 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη με τους κοινωνικούς εταίρους, και με αντικείμενο τις αλλαγές στην αγορά εργασίας.