Για σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, βρίσκεται σήμερα δεύτερη ημέρα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τις εργασίες της 3ης Συνόδου Κορυφής Αφρικής-Ε.Ε. Στις 8:30 π.μ. αφίξεις των αντιπροσωπειών στο Rixos Conference Center. Στις 9:30 π.μ. δεύτερη ολομέλεια-παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου. Στις 12:30 μ.μ. καταληκτική σύνοδος, υιοθέτηση Action Plan 2011-2013 και Διακήρυξης της Συνόδου Κορυφής. Στη 1 μ.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου. Την Ευρωπαϊκή Ενωση εκπροσωπούν οι Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και Χοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

* Δεκαήμερη παράταση των εργασιών της ζήτησε και πήρε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens προκειμένου να καταθέσει οριστικά στις 10 Δεκεμβρίου το πόρισμά της.

* Παρατείνεται η προθεσμία ρύθμισης που αφορά στην εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, μετά την αθρόα προσέλευση των φορολογουμένων τις τελευταίες ημέρες. Καταληκτική ημερομηνία η 28η Δεκεμβρίου.

* Ξεκίνησε στο www.opengov.gr η διαβούλευση για τον προσδιορισμό του θεσμού «Μέντορας νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού» σε σχέση με τα προσόντα, τις προϋποθέσεις, τα καθήκοντα, τη διάρκεια και γενικότερα το περιεχόμενο της σχέσης μέντορα- νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού. Το κείμενο διαβούλευσης είναι αναρτημένο στην παρακάτω ιστοσελίδα: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=365 .

* Ξεκίνησε ο διάλογος για τις μεγάλες αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο www.opengov.gr . Με γνώμονα την αυτοδιοίκηση, την αξιοκρατία, τη λογοδοσία και τη διαφάνεια και με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης ποιότητας σπουδών, την αύξηση των επιλογών και τη διεύρυνση των οριζόντων όλων των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας καλεί όλους τους φορείς και τους πολίτες σε έναν ειλικρινή διάλογο, χωρίς δογματισμούς και ειλημμένες αποφάσεις. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 15/01/2011.

* Τη θέση προέδρου του Πράσινου Ταμείου προκηρύσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο www.opengov.gr/. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής στοιχειών ορίζεται η Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010. Ο ρόεδρος του Πράσινου Ταμείου θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και θα έχει τετραετή θητεία. Πρέπει να έχει επιστημονική κατάρτιση, προσόντα και εμπειρία σχετικά με τους καταστατικούς σκοπούς του Ταμείου.

* Στις 6 π.μ. 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τα κρατικά ΜΜΕ ΕΡΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ), το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους διαδικτυακούς τόπους) έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΜ-Θ.

* Στις 6 π.μ. νέα 48ωρη απεργία έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ. Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά επιβατηγά οχηματαγωγά, τα μεσογειακά φορτηγά και τα ακτοπλοϊκά φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας. πολιτική κινητοποίηση των απεργών. Την πολιτική επιστράτευση των απεργών ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδης. Από σήμερα θα αρχίσει η παράδοση των φύλλων πορείας στους ναυτικούς.

* Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία κήρυξαν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ προκειμένου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ, να σταματήσει η συκοφαντία, ο διασυρμός και η διάλυση της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Με προσωπικό ασφαλείας θα εξυπηρετούνται τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

* Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο Intercontinental ομιλία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, σε συνέδριο με θέμα: «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας – Ανακτώντας την Αξιοπιστία μας», που διοργανώνει το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Θέμα της ομιλίας του κ. Ρέππα είναι: «Ανασχηματίζουμε τις υποδομές και ανασυγκροτούμε την Οικονομία».

* Στις 10 π.μ. στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και ο χαιρετισμός του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια στη ημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) με τίτλο «Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση: Ρυθμίσεις και Αρρυθμίες».

* Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Intercontinental» ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, στο πλαίσιο του 21ου συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας-Ανακτώντας την αξιοπιστία μας». Θέμα της ομιλίας του κ. Σκανδαλίδη: «Σχεδιάζοντας μια ανταγωνιστική γεωργία».

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Hilton» ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), Ιωάννης Δραπανιώτης, θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία με τίτλο: «Η Πρόληψη Συμφέρει Ολους», το οποίο διοργανώνει το ΕΛΙΝΥΑΕ.

* Στις 11 π.μ. από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του ηθοποιού Γιώργου Φούντα.

* Στις 11:30 π.μ. στην Αίγλη του Ζαππείου συνέντευξη Τύπου για θέματα μετανάστευσης θα παραχωρήσει ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Frontex, Gil Arias Fernandez.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση της προέδρου του κινήματος "Δημοκρατική Συμμαχία", Ντόρας Μπακογιάννη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.


* Στη 1 μ.μ., επίσκεψη του 18ου Γεν. Λυκείου Θεσσαλονίκης στο Δημαρχείο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

* Στη 1 μ.μ., η 18η τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

* Στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί το προεδρείο της ΓΣΕΕ μετά από αίτημά της ώστε να αναπτυχθούν τα μεγάλα και σοβαρά που απασχολούν τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους. Στο πλαίσιο της συνάντησης το προεδρείο της ΓΣΕΕ α μεταφέρει στον κ. Παπούλια τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων ενόψει και της γενικής απεργίας την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

* Στις 6 μ.μ., «Δημόσιο Πανεπιστήμιο: αύριο τι;» είναι το θέμα της εκδήλωσης διαλόγου που διοργανώνουν η Πρυτανεία και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στο θεσμικό πλαίσιο για τη βελτίωση και αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστήμιου.

* Στις 7.30 μ.μ., βραδιά, με συζήτηση και γευστική δοκιμή, αφιερωμένη στις γαστρονομικές συνήθειες του Toulouse Lautrec, αλλά και τις γεύσεις που αγαπούσε ο Γάλλος καλλιτέχνης, διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης «Henri de Toulouse Lautrec».

* Στις 8 μ.μ., στην αίθουσα Εικαστικών Εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης με τις καλύτερες φωτογραφίες του πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι…», που διοργανώνει η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» για 2η φορά και παρουσιάζεται στα πλαίσια του φεστιβάλ Contrast / Αντίθεση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010.