Για σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό η σημερινή.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία για την περαίωση.

* Αρχίζει σήμερα η κατάθεση αιτήσεων για ένταξη σε δύο προγράμμματα του ΟΑΕΔ για αυτοαπασχολούμενες γυναίκες και ανέργους αντιστοίχως.

* Ξεκινά σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα) με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ακαδημαϊκών και εμπειρογνωμόνων, της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και μη κυβερνητικών οργανώσεων ημερίδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ετους με θέμα «Μαζί ενάντια στη φτώχεια: Πολιτικές για την καταπολέμησή της και ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών». Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αννα Νταλάρα.

* Αναλαμβάνουν από σήμερα 29/11 έως την 1/12 υπηρεσία οι 84 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου αγγλικής γλώσσας, οι 11 εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας και οι 20 γερμανικής γλώσσας, καθώς και 77 εκαπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου πληροφορικής για τη σχολική χρονιά 2010-2011. Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr

* Στη Λιβύη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης-Αφρικής. Στις 11 π.μ. αφίξεις αντιπροσωπειών στο Rixos Conference Center), στις 12 το μεσημέρι η εναρκτήρια σύνοδος, στη 1:30 μ.μ. οικογενειακή φωτογραφία, στις 2 μ.μ. γεύμα εργασίας, στις 3:30 μ.μ . πρώτη ολομέλεια, παρέμβαση πρωθυπουργού, στις 8:30 μ.μ. δείπνο από τον ηγέτη της Λιβύης, συνταγματάρχη Μοαμάρ Καντάφι.

* Στην Αστάνα του Καζακστάν μεταβαίνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, για τις εργασίες της συνάντησης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής υπό την προεδρία της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου. Στη συνεδρίαση δεν θα συμμετάσχουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του υπουργου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη.

* Στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής (Αμαλιάδος 17) συνέντευξη Τύπου της υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη και του ειδικού γραμματέα Υδάτων, Ανδρέα Ανδρεαδάκη, για την παρουσίαση των πολιτικών δράσεων στον τομέα υδάτων.

* Στη 1:30 μ.μ. στο ΕΚΕΠΥ (Κηφισίας 39) συνάντηση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, με τους διατελέσαντες υπουργούς Υγείας.

* Στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (Μπουμπουλίνας 20-22) η συνεδρίαση του Συμβουλίου Μουσείων.

* Στις 5 μ.μ., ημερίδα με θέμα «Η αναπηρία ως κίνητρο δημιουργίας: Η περίπτωση του Toulouse Lautrec» διοργανώνει ως τις 21:00 το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

* Στις 10 π.μ. η ποδοσφαιρική αναμέτρηση των δύο «τιτάνων», Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία που το παραδοσιακό ισπανικό ντέρμπι γίνεται Δευτέρα, με μία νίκη για κάθε ομάδα. Το 1964 η Ρεάλ είχε νικήσει 2-1, ενώ το 1972 η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει 1-0.