Δε θα δούμε, απ’ ότι φαίνεται, αναμέτρηση man to man των υποψηφίων του δήμου Θεσσαλονίκης, παρότι βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν τη δεύτερη κάλπη. Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των κυρίων Γκιουλέκα και Μπουτάρη που έχουν προγραμματιστεί μέχρι και αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνουν μόνο «ατομικές» παρουσιάσεις και αυτό γιατί, στο επικοινωνιακό επιτελείο του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» είναι υποστηρικτές της φράσης «φύλαγε τα ρούχα σου για να χεις τα μισά». Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Γκιουλέκας είναι δεινός χειριστής της ελληνικής γλώσσας και κατέχει πολύ καλά το «παιχνίδι της επικοινωνίας». Από την άλλη, είναι επίσης γνωστό ότι ο Γιάννης Μπουτάρης συχνά εκπλήσσει δυσάρεστα τους συνεργάτες του, όταν τα όσα δηλώνει δεν έχουν φιλτραριστεί πρώτα από αυτούς. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάθε επίσημη δήλωσή του, από την ώρα που πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, μέχρι και σήμερα, συντάσσεται από το επιτελείο του και διαβάζεται κατά λέξη από το χαρτί.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ημέρα κατά την οποία θέλησε να ευχαριστήσει το κυβερνών κόμμα για τη στήριξή του. Τότε, ο κ. Μπουτάρης φώναξε τους δημοσιογράφους στο λιμάνι (για να υπάρχει και το κατάλληλο φόντο για τις κάμερες) και τη στιγμή που οι τελευταίοι άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις, ο ίδιος ανέφερε: «Μισό λεπτό να βγάλω το χαρτί για να ξέρουμε και τι λέμε. Δεν πρόκειται να κάνω καμία άλλη δήλωση πέρα από αυτή». Τι κι αν οι «εφημεριδάδες» γκρίνιαζαν γιατί τους κουβάλησε τζάμπα στο λιμάνι; Ο κ. Γιάννης ανένδοτος.
Απόλυτα λογική η στάση του θα πούμε εμείς, αν αναλογιστεί κανείς ότι όταν εκφράζεται ελεύθερα, προκύπτουν ζητήματα όπως η μετονομασία δρόμου σε Κεμάλ Ατατούρκ, η ζώνη πορνό στην Tv100 και η κόντρα με τον Μητροπολίτη.
Δεν υπάρχει λόγος να πάθει τέτοιο «χουνέρι» το επιτελείο του υποψηφίου δημάρχου λίγες ώρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών.