Για σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Τριήμερη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο πραγματοποιεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. Σήμερα ο υπουργός θα μεταβεί στο Σικάγο όπου θα συναντηθεί με τη διευθύντρια τουρισμού της πόλης και κατόπιν θα παραστεί στο "2010 Motivation Show" όπου θα συναντηθεί με τουριστικούς πράκτορες, εκθέτες και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

* Περιοδεία στην Πάτρα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

* Ξεκινά σήμερα το διήμερο σύγχρονων πειραματικών και καινοτόμων μορφών τέχνης με τίτλο: Free Arts Festival που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Κόδρα. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει αυτοσχεδιαστική τζαζ, πειραματική ηλεκτρονική μουσική, χοροθεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις φωτογραφίας και βίντεο-αρτ από νέους καλλιτέχνες.

* Από σήμερα έως και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου η παρουσίαση στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των 431 προσλήφθέντων εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας.

* Τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 6 π.μ. έως τις 9 π.μ., από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τις 12 η ώρα τα μεσάνυχτα έχει εξαγγείλει για σήμερα η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών (ΠΕΠΑ).

* Στις 9 π.μ. στις Βρυξέλλες η απονομή του Βραβείου Δημοσιογραφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον πρόεδρο του ΕΚ Jerzy Buzek. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα βραβευθούν δημοσιογράφοι που έχουν καλύψει σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα ή που έχουν συμβάλει στη καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και πολιτικών.

* Στις 9 π.μ. στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μπροστά στην Αποθήκη 15, η διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται με σχετικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.

* Στις 10 π.μ. ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης θα δεχθεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

* Στις 11 π.μ. η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

* Στις 11 π.μ. στην Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ στην Ομόνοια( Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους 2) ομιλία της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, με θέμα: «Οι εξελίξεις στον τομέα ενεργείας και η πρόταση του ΚΚΕ».

* Στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Ενεργείας του κόμματος για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Τρεμόπουλου, με τον δήμαρχο Ορμυλίας, Ιωάννη Γέργα. Στις 12:30 μ.μ. ο κ. Τρεμόπουλος θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

* Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει υπό την προεδρία της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνάς Δρέττα, το Συντονιστικό Συμβούλιο Παροχών Υγείας (ΣΥΣΠΥ). Την έναρξη των εργασιών του θα κηρύξει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

* Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη του νέου γενικού προξένου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Ιγκόρ Σίμπιταχ, στο γραφείο του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στη 1 μ.μ. στον Δήμο Γρεβενών, η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία».

* Στις 3:30 μ.μ. στο κτίριο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (Μίνωος 10-16, Ν. Κόσμος, 6ος όροφος) γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στην Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε., στη Φωτοεκδοτική Α.Ε. και στο τυπογραφείο.

* Στις 3:30 μ.μ. στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη συνέδριο με τίτλο: «Κοινωνικώς Επιχειρείν 2010 - Ο ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ και της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

* Στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) εκδήλωση με θέμα: "Ο Μακεδονικός Αγώνας Συνεχίζεται" διοργανώνουν το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας Εν Αθήναις.