Η πρώτη ολομέλεια της "Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας"

Έγινε η πρώτη ολομέλεια της Περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη. Στη συνέλευση συμμετείχαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοδωρόπουλος Γιώργος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Γεωργιάδης Κώστας, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Κολίνα Καλλιόπη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου και μέλη των αυτοδιοικητικών κινήσεων όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκρίθηκε η γραμματεία της παράταξης, συγκροτήθηκε το συντονιστικό της και συστάθηκαν οι επιτροπές προγράμματος, επικοινωνίας και δραστηριοτήτων. Επιπλέον έγινε συζήτηση για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου, τους στόχους και τους βασικούς άξονες της κοινωνικής απεύθυνσης του προεκλογικού αγώνα. Όλα τα μέλη της παράταξης τόνισαν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εκλογών αυτών που διεξάγονται υπό συνθήκες κρίσης, Μνημονίου και ΔΝΤ, τη συρρίκνωση της έννοιας της αυτοδιοίκησης από τον Καλλικράτη και συζήτησαν για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των υπόλοιπων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι αναφορές στην ανεργία, την επισφάλεια στην εργασία, την οικολογική καταστροφή σε συνδυασμό με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ερήμωση της αγροτικής υπαίθρου και τη συρρίκνωση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σκιαγράφησαν την εικόνα που επικρατεί σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η ομιλία του Φρέντυ Μάδη αλβανού μετανάστη που ζει στην Ημαθία ο οποίος επεσήμανε τις άθλιες συνθήκες εργασίας και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο των μεταναστών το οποίο με την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου θα γίνει ο κανόνας των συνθηκών ζωής για όλα τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Σχόλια