Του ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΑΠΗ

Πρωτόγνωρες καταστάσεις περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες για όσα έγιναν σήμερα το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όταν, περίπου 70 νεαροί εισέβαλαν στο κτίριο, κατευθύνθηκαν στον 1ο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία των ανακριτών και μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τους διαδρόμους, την ώρα που η αστυνομία φαινόταν να... μην ξέρει τι να κάνει!
Η αστυνομία δεν εμπόδισε την ομάδα των νεαρών, όταν θέλησαν να μπουν στο κτίριο και να διαμαρτυρηθούν στο διάδρομο του 1ου ορόφου, όπου βρισκόταν ο 19χρονος κατηγορούμενος για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε φορτηγό της ΔΕΗ. Και, προς το παρόν, τα πράγματα φαινόταν να εξελίσσονται ομαλά, με τους νεαρούς να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης του 19χρονου.
Μέσα, όμως, σε λίγα λεπτά, όλα άλλαξαν. Οι νεαροί άρπαξαν πυροσβεστήρες που υπάρχουν στο κτίριο κι άρχισαν να... ψεκάζουν κατά των αστυνομικών (μέσα στο κτίριο υπήρχε και διμοιρία ΜΑΤ)! Εκείνοι απάντησαν κάνοντας μία φορά χρήση δακρυγόνου και η συμπλοκή γενικεύτηκε! Έσπασαν τζάμια, αναποδογύρισαν έπιπλα και, τελικά, η ομάδα των νεαρών βγήκε από το κτίριο.
Να σημειωθεί ότι ο 19χρονος κατηγορούμενος πήρε 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του και, ως τότε, κρατείται.