Απορρίπτει κάθε συζήτηση για κυβερνήσεις εθνικής ενότητας ο Πρόεδρος της ΝΔ. "Εμέις δεν θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι" δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη στην Real news. "Η "συγκόλληση" τόσο αντίθετων πολιτικών δεν είναι "εθνική ενότητα" είναι αναζήτηση συνενόχων πριν από το ναυάγιο. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι. Θέλουμε να αποτρέψουμε το ναυάγιο".
"Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς εξεταστικές" τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς και επαναλαμβάνει την απόφασή του για σύσταση εξεταστικής επιτροπή για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ πριν από το Μνημόνιο. "Θα φωτίσουμε πως "φούσκωσε" τεχνητα το έλλειμμα, ποιοι και πως ανέβασαν τα spreads, γιατί η κυβέρνηση δεν πήρε έγκαιρα μέτρα, πως δεν πήρε η χώρα δανειακά κεφάλαια από τις αγορές όταν μπορούσε ακόμα'.
Τονίζει κατηγορηματικά πως η Ελλάδα δεν χρειάζονταν το Μνημόνιο "Το ΠΑΣΟΚ χρειάζονταν το μνημόνιο για να απεμπλακεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις του, όταν διακήρρυσε ότι λεφτά υπάρχουν και έταζε στους πάντες τα πάντα".
Ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει "φτιαχτά" και εκτός ΝΔ τα σενάρια περι επιστροφής του Κώστα Καραμανλή. Επισημαίνει πως τον θέλει δίπλα του - όπως και όλους - στις αυτοδιοικητικές εκλογές. " Σ αυτό έχει δεσμευτεί και ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός".
Απορρίπτει ακόμα και το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργος Καρατζαφέρη τονίζοντας πως η ΝΔ δεν βρίσκεται στην ίδια πλευρά. " Αν ήταν να σωθεί η χώρα αθροίζοντας ετερογενή ποσσοστά ανάμεσα σε πολιτικούς "φεουδάρχες", θα είχαμε "σωθεί" προ πολλού.
Για την επίθεση που δέχθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη δηλώνει πως "Δεν πιστεύει σε βεντέτες, ούτε στις πολιτικές εχθρότητες".