Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μπακέλα, προκάλεσαν οι συνεχιζόμενες καταλήψεις γυμνασίων και λυκείων στην πόλη. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζητά απο τις δύο διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης «να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές, ώστε αυτοί να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή συνιστά αξιόποινη πράξη».
Με έγγραφό του προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, ζητά από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να ενημερώσουν τους γονείς των καταληψιών ότι σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από την διάπραξη των παραπάνω αξιόποινων πράξεων τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.
Εισηγείται παράλληλα στους δύο διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ενημερώσουν όλους τους διευθυντές, καθηγητές και προέδρους συλλόγων γονέων του νομού Θεσσαλονίκης, «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος».
Στη Θεσσαλονίκη υπο κατάληψη είναι 33 σχολεία. Μάλιστα, τα ξημερώματα, εξωσχολικοί εισέβαλαν σε δύο υπό κατάληψη σχολεία που συστεγάζονται στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, και προκάλεσαν φθορές. Την ώρα εκείνη, εντός του σχολικού συγκροτήματος βρίσκονταν πέντε μαθητές. Ο ένας από αυτούς, από το άγχος, μεαφέρθηκε με ταχυκαρδία σε νοσοκομείο της πόλης.