Νέο δίλημμα, θέτει η κυβέρνηση για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Αυτήν τη φορά δεν το απευθύνει στον ελληνικό λαό, αλλά στη Νέα Δημοκρατία. Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε ότι «η ΝΔ παίζει πολιτικό παιχνίδι, την ώρα που η Ελλάδα είναι σε πόλεμο» και η αντιμετώπιση αυτή ίσως οδηγήσει σε τραγωδία. Υποστήριξε ότι ναι μεν ο ελληνικός λαός είναι ελεύθερος να ψηφίσει ό,τι θέλει, όμως, αν το αποτέλεσμα δώσει τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να πει ότι η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να λάβει τα μέτρα που θέλει, τότε η χώρα θα μπει σε αστάθεια! Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις αυτές του κ. Ραγκούση ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών.

Αρχικά, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός είναι απολύτως ελεύθερος να ψηφίσει ό,τι θέλει και η ψήφος καθώς και το μήνυμά του θα γίνουν απολύτως σεβαστά από την κυβέρνηση. Πρόσθεσε, όμως, ότι «ο ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια. Έτσι όπως έχει τοποθετηθεί η αντιπολίτευση σε σχέση με την αντιμνημονιακή ψήφο, εάν το αποτέλεσμα των εκλογών δώσει τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να πει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν τη νομιμοποίηση, τότε η χώρα θα μπει σε αστάθεια». Έσπευσε, βέβαια, να προσθέσει ότι «αδιέξοδα δεν υπάρχουν, θα αποφασίσει ο λαός».

Διευκρίνισε πως, εάν η αντιπολίτευση ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση καταψηφίστηκε για την πολιτική της, τότε «θα αναγκαστούμε να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό εάν καλώς κάνουμε και πολεμάμε για την επιβίωση ή εάν καλώς κάνει ο κ. Σαμαράς και πολεμάει το μηχανισμό στήριξης της χώρας».

Στο θέμα αναφέρθηκε -από την Κύπρο- και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Δεν είναι πρόθεσή μας δεν είναι να πάμε σε πρόωρες εκλογές», υποστήριξε …