«Όχι σε πρόωρες εκλογές, αλλά...» λέει σε συνέντευξή του στο Βήμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος και αυτό το «αλλά» το εξηγεί σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο» στη ΝΕΤ. Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεκτιμήσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Νοεμβρίου...
και την πολιτική ατμόσφαιρα στη χώρα και θα αποφασίσει τις επόμενες ενέργειές της. «Αν τα αποτελέσματα αυτά δίνουν μια εικόνα αποσταθεροποίησης και αδυναμίας να εφαρμόσουμε την πολιτική μας,  δε θα κυβερνήσουμε με το «αποφασίζουμε κ διατάζουμε», θα ζητήσουμε νωπή εντολή» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε επίσης ότι μια επικράτηση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές των υποψηφίων της ΝΔ ή ανεξάρτητων δυνάμεων, θα αποτελέσει ουσιαστικά δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και αυτό θα «γεννήσει» την ανάγκη για πρόωρες κάλπες. Αναφερόμενος στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καταφέρθηκε εναντίον της ΝΔ και των κομμάτων της αριστεράς. «Το ΚΚΕ λέει απερίφραστα ότι δεν λαμβάνει υπόψη το Σύνταγμα και υποστηρίζει ότι νόμος είναι οι δικές του απόψεις, το δίκαιο του εργάτη. Προσπαθεί μάλιστα να ανατρέψει το σύστημα με γελοίες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως ο αποκλεισμός της Ακρόπολης. Από την άλλη, ο κ. Σαμαράς δεν αναγνωρίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, διότι υποστηρίζει ότι την έλαβε λέγοντας ψέματα ότι «λεφτά υπάρχουν». Σε μια συζήτηση τέτοιου επιπέδου βλέπετε να υπάρχει άλλη λύση;» σημείωσε ο κ. Πάγκαλος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην υποψηφιότητα του Γιάννη Δημαρά για την Περιφέρεια Αττικής. Τόνισε ότι συμπαθούσε και συνεχίζει να συμπαθεί τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, ωστόσο, πρόσθεσε  ότι «το μόνο που λέει είναι ότι είναι κατά του μνημονίου».