Για σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Στην Κοπεγχάγη από σήμερα 27 έως τις 31 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η Διεθνής Μουσική Εκθεση WOMEX (WORLD MUSIC EXPO). Στην έκθεση θα συμμετάσχει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με περίπτερο. Την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση επιμελείται το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη διεύθυνση μουσικής του υπουργείου. Σκοπός του ΥΠΠΟΤ είναι να συμβάλει στην προώθηση της εγχώριας μουσικής σκηνής μας στο εξωτερικό. Στην έκθεση Womex η οποία είναι η μεγαλύτερη στο είδος της, προωθούνται τόσο οι δισκογραφικές δουλειές όσο και οι εμφανίσεις καλλιτεχνών στις αγορές του εξωτερικού.

* Aναχωρεί σήμερα για το Παρίσι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Ντομινίκι Μπουσερό. Τον κ. Ρέππα συνοδεύουν οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και της ΕΡΓΟΣΕ οι οποίοι θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) και της ALSTOM Transport.

* Περιοδεία στην Κέρκυρα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στην πόλη της Κέρκυρας. Στις 11 π.μ. θα επισκεφθεί τον ΟΑΕΔ στις 12 μ.μ. το ΙΚΑ στις 12:30 μ.μ. το Νοσοκομείο Κέρκυρας και στη 1 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου θα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ.

* Δεύτερη ημέρα περιοδείας η σημερινή στην Πελοπόννησο του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος το πρωΐ θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Σπάρτης, το απόγευμα θα φτάσει στο Αργος και το βράδυ θα μιλήσει στην Κόρινθο στα εγκαίνια εκλογικού κέντρου του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου που στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά Γιώργου Τσόγκα.

* Κατατίθεται σήμερα στην Βουλή η τροπολογία για την καταβολή έκτακτης εισφοράς ύψους 400 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

* Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου "Ενίσχυση και Ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης", στο διαδικτυακό τόπο: http://www.opengov.gr/yppol . Η διαδικασία θα διαρκέσει ως τις 4 Νοεμβρίου 2010.

* Απεργούν και οι σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης για την εξυγίανση του Οργανισμού.

* Από σήμερα έως και τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους οι 99 εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας και οι 212 εκπαιδευτικοί γερμανικής, στο πλαίσιο προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεύτερης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011. Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr

* Από σήμερα έως και τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους οι 645 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου Πληροφορικής προκειμένου να υποστηρίξου τα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011 και για τα μαθήματα Τ.Π.Ε. και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr

* Στις 8 π.μ. τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.

* Στις 9:30 π.μ. στη Λεμεσό της Κύπρου, ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Limassol Economic Forum.

* Στις 10 π.μ. συγκέντρωση των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

* Στις 10 π.μ. στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία. Στις 11 π.μ. παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας παρουσία μελών της κυβέρνησης και των λοιπών αρχών. Στις 12:30 στέψη των προτομών και ανδριάντων των ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία.

* Στις 10:30 π.μ. στα γραφεία της Οικολογικής Κίνησης (Φιλίππου 51, Θεσσαλονίκη) συνέντευξη Τύπου σχετικά με το αίτημα των αυτοδιοικητικών παρατάξεων "Οικολογία Αλληλεγγύη" της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη" του Δήμου Θεσσαλονίκης προς την οργανωτική επιτροπή της έκθεσης DEFENSYS να τους παραχωρηθεί stand στον χώρο όπου θα λειτουργήσει η έκθεση, από τους επικεφαλής των δύο παρατάξεων, Μιχάλη Τρεμόπουλου και Χρήστου Μάτη.

* Στις 11 π.μ. στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη, η τελετή ορκωμοσίας και επίδοση ξιφών 109 νέων αξιωματικών Υγειονομικού, Οικονομικού και Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων Σώματος. Από τη Σxoλή αποφοιτούν 63 άνδρες, 43 γυναίκες καθώς και τρεις αλλοδαποί αξιωματικοί από Αρμενία, Ιορδανία και Ναμίμπια. H κατανομή των Ελλήνων αξιωματικών, είναι 59 στο Στρατό Ξηράς 14 στο Πολεμικό Ναυτικό και 24 στην Πολεμική Αεροπορία ενώ εννέα ανήκουν στο κοινό Σώμα του Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ισόγειο του κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1), χαιρετισμός του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στην εκδήλωση της υπηρεσίας του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου, που διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση 70 ετών από τη θλιβερή επέτειο κήρυξης του πολέμου εναντίον της χώρας μας από τις δυνάμεις του Αξονα. Στη συνέχεια, θα εγκαινιασθεί στο ίδιο χώρο φωτογραφική έκθεση, καθώς και έκθεση ντοκουμέντων, ενθυμημάτων και λοιπών ιστορικών αντικειμένων σχετικών με την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11 π.μ. έως 1 μ.μ.

* Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Πλατεία Μοριχόβου 1), συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφεριάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τους υποψήφιους περιφεριακούς συμβούλους.

* Στη 1 μ.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εορταστική εκδήλωση των εργαζομένων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ομιλήτρια θα είναι η σχολική σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης Αικατερίνη Σουσαμίδου. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.