Για σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Παγκόσμια Ημέρα Ορασης η σημερινή.

* Στην Πελοπόννησο για δεύτερη ημέρα βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί στις 9 π.μ. με τον δήμαρχο Ναυπλίου, Π. Αναγνωσταρά, στις 9:30 π.μ. με τον νομάρχη Αργολίδος, Β. Σωτηρόπουλο, στις 11 π.μ. με τον νομάρχη Αρκαδίας, Δ. Κωνσταντόπουλο, στις 6:30 μ.μ. με τον νομάρχη Λακωνίας, Κ. Φούρκα και στις 7 μ.μ. με τον δήμαρχο Σπάρτης, Χρ. Πατσίλιβα.

* Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σήμερα θα μιλήσει στο "World Debate at the IMF", που διοργανώνει το BBC και θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Alexei Kudrin.

* Συνεδριάζει σήμερα με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα για τέταρτη και τελευταία ημέρα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

* Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ των προσφυγών κατά του μνημονίου και των οικονομικών περικοπών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων.

* Στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Καθ. Ρωσσίδη 11, Καλαμαριά) συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο "Porto Palace" (26ης Οκτωβρίου 65, Λιμάνι) ανοιχτή σύσκεψη του υπουργού υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Η σύσκεψη διοργανώνεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της Περιφέρειας.

* Στις 11:30 π.μ. στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) - Λ. Αλεξάνδρας - η παρουσίαση επιχείρησης πανελλαδικής εμβέλειας από τον τμηματάρχη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Α/Υ Σφακιανάκη.

* Στις 11:30 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης θα παραστεί στην ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα "Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης", που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 12:30 μ.μ. εθιμοτυπική επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη, Daniel B. Smith στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Ιωάννη Διαμαντίδη.

* Στη 1:30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Μούδρου στη Λήμνο, παρουσία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, θα κάνει την επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου. Ζωντανή μετάδοση από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: www.sch.gr

* Στις 6 μ.μ., το Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν την Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Πάρκο Πεδίου του Άρεως από 8 -10 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια της εκδήλωσης, με μουσικό πρόγραμμα, θα γίνουν στις 18:00. Είσοδος ελεύθερη, από 09:00 έως 21:00.

* Στις 7 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο του Δήμου Απολλωνίας, στην κεντρική πλατεία της Νέας Απολλωνίας.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στις Συκιές και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων περιοχή Δενδροφυτείας (Μελ. Μερκούρη και Ζαχ . Γούναρη, γωνία).

* Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών ομογενών και μεταναστών που ζουν στη συμπρωτεύουσα.