Παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής βίντεο με θέμα «Οι πολίτες δημιουργούν φορολογική συνείδηση», στο πλαίσιο ανοιχτής πρόσκλησης του υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 49 συμμετοχές, τις περισσότερες από τις οποίες έχουν στείλει οι ίδιοι άνθρωποι...
Η αλήθεια είναι ότι κάποια από τα βίντεο είναι ιδιαίτερα προσεγμένα. Τα περισσότερα, όμως, από τα ελάχιστα -για τις προσδοκίες της κυβέρνησης- 48 είναι αμφιβόλου ποιότητας. Μάλιστα, τα περισσότερα έχουν στείλει στελέχη... διαφημιστικών εταιριών.
Αξίζει, πάντως, τον κόπο να δείτε όλες τις προτάσεις, κάνοντας κλικ εδώ.
Το υπουργείο Οικονομικών καλεί κάθε πολίτη ή ομάδες πολιτών, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, επαγγελματίες και εταιρίες του χώρου της επικοινωνίας και της διαφήμισης να υποβάλλουν ιδέες, μέσα από τη δημιουργία και υποβολή πρωτότυπης ιδέας με τη μορφή πολυμεσικού υλικού (video) διάρκειας έως 60 δευτερολέπτων, να συμβάλουν στην προσπάθεια για την εμπέδωση φορολογικής συνείδησης και τη διαμόρφωση ενός πιο δίκαιου φορολογικού συστήματος στη χώρα μας.
Η πρόσκληση και οι όροι συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών:
http://www.minfin.gr/portal/el/resource/section/video-contest
Υπενθυμίζεται ακόμα η παράλληλη πρόσκληση του υπουργείου που αφορά στον ανασχεδιασμό του εντύπου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1), καθώς και τις φόρμες μέσω των οποίων γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων αυτών, με τίτλο «Ο Πολίτης σχεδιάζει τη φορολογική του δήλωση». Οι όροι συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου: http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/bec4efca-50f0-486b-a93f-9a191bd49622 .