Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να καθίσει ένας εκ των φερόμενων ως διαχειριστών της δημοφιλούς ιστοσελίδας «gamato.info» από την οποία χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου «κατέβαζαν» δωρεάν ταινίες, μουσική και λογισμικό.
Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο κατηγορούμενος συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε έφοδο που πραγματοποίησαν στο σπίτι του στην περιοχή Νεάπολη της Θεσσαλονίκης.
Την ίδια περίοδο συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας άλλα πέντε άτομα που φέρονται να ήταν διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας. Οι έρευνες των διωκτικών αρχών ξεκίνησαν μετά από μήνυση που κατέθεσε η Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ).
Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αρχών, κατά τη διάρκεια των τρεισήμισι χρόνων της λειτουργίας του «gamato.info», οι περίπου 800.000 χρήστες του, «κατέβασαν» δωρεάν συνολικά 3,2 εκατομμύρια τίτλους κινηματογραφικών ταινιών, μουσικών κομματιών και λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η δε ζημιά που προκλήθηκε στην εγκαλούσα εταιρία έφτασε τα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο κεντρικός «server» της ιστοσελίδας ήταν εγκατεστημένος στην Ολλανδία.