Από συναυλία της ΚΟΘ στο
Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
(φωτογραφία photoreportage.gr)

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στηρίζει νέους ταλαντούχους έλληνες μουσικούς, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού «Νέοι Καλλιτέχνες» με θέμα το λυρικό τραγούδι. O διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Οκτωβρίου έως 5 τις Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Οι δύο πρώτες φάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου στην αίθουσα δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Νίκης 73, 546 22 Θεσσαλονίκη). Η τρίτη φάση θα διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου τους υποψήφιους θα συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί νέοι έλληνες ή ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι:
α) Τραγουδίστριες που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 1980.
β) Τραγουδιστές που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 1978.
Τα έπαθλα για τους νικητές του διαγωνισμού θα είναι 3.000 ευρώ για το πρώτο βραβείο, 1.800 ευρώ για το δεύτερο βραβείο και 1.200 ευρώ για το τρίτο βραβείο.
H δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό, σε έντυπο που χορηγείται από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης μαζί με τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης το αργότερο μέχρι τις 13:00 της 17ης Σεπτεμβρίου.